Askerlerin  yemekli toplantıda Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin sıkıntılarını dile getirdiği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç arasındaki "görüşemiyoruz" sohbeti, iki kurum arasındaki ilişkilerin son altı ayda yoğunlaşmasına yol açtı.

Kılıç, 6 ay önce mahkeme binasında Özel ve ekibi için  yemek  verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan veBaşdanışman Yalçın Akdoğan'ın, "Devlet içinde çete var, askere kumpas kuruldu" açıklamalarının öncesinde 18 Aralık'ta bu kez Orgeneral Özel, AYM üyelerini Genelkurmay Karargahında 
ağırladı .

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre  yemekte  askeri kanat, Ergenekon ve Balyoz ismini vermeden askerlerin yargılandıkları davalara ilişkin sıkıntıları ve silah arkadaşlarının mağduriyetini AYM üyelerine iletti. TSK tarafı, "Çeşitli davalarda silah arkadaşlarımız yargılanıyor. Pek çok açıdan mağdur oldular. Askerlerin yargılandığı davalarda yaşanan sıkıntılar biliniyor. Usullere aykırı uygulamalar var" çerçevesinde değerlendirme yaptı. AYM üyeleri ise bireysel başvuru ile önlerine gelebilecek davalar  konusunda  yorum yapmazken, askeri dinlemekle yetindiler.


YEMEĞE KİMLER KATILDI?

Genelkurmay karargahında iade-i ziyaret olarak verilen öğle yemeğine Orgeneral Özel'le birlikte, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Gürel, Genelkurmay Genel Sekreteri Tuğgeneral Metin Özbek, Genelkurmay Adli Müşaviri Hakim Albay Muharrem Köse, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Abdullah Arslan, AYİM Başsavcısı Hakim Albay Hasan Mutlu, Askeri Yargıtay Başkanı yurtdışında olduğu için Askeri Yargıtay İkinci Başkanı Hakim Albay Mehmet Ali Uzun katıldı.

Başkan Kılıç, Orgeneral Özel'le 6 ay önce bir sohbet sırasında kararlaştırdıklarını ve Anayasa Mahkemesi'nde birlikte yemek yediklerini anımsatarak, "10 gün önce de kendileri bizi Genelkurmay Karargahında yemekte ağırladılar. Bütün üye arkadaşlarımız vardı. Özel bir gündemimiz yoktu" dedi.


Kaynak: HÜRRİYET