Mardin'in sokağa çıkma yasağı süren Nusaybin İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin silahlı saldırılarda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır, Jandarma Uzman Çavuş Yıldıray Oflaz ve Jandarma uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz için Mardin Selen Kışlası'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve şehit yakınları ile silah arkadaşları katıldı.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, şehitlerin daima Türk milletinin kalbinde yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini belirterek, 'Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters şekilde en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir'dedi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından sonra şehit olan askerler Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır'ın cenazesi memleketi olan Balıkesir'e, Jandarma Uzman Çavuş Yıldıray Oflaz'ın cenazesi Bolu'ya ve Jandarma uzman onbaşı Ulaş Açıkgöz'ün cenazesi ise defin edilmek üzere Çanakkale'nin Biga ilçesine uğurlandı.Törenden sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve protokol üyeleri şehitlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek teselli etti. Törene kızları Ezgi ve Duru ile katılan Şehit Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır'ın eşi Yeşim, şehidin operasyonda yaralanan arkadaşlarına sarılarak, 'Sizden tek bir şey istiyorum. O da eşimin kanını yerde bırakmayın' dedi.

Kaynak: DHA