Ümran AVCI / AHT

Adana’daki genelevlere müşteri kılığında giren polis, çalışan kadınların müşteriyi “gel gel” diyerek içeriye çağırdığı gerekçesiyle yedi evi geçici olarak mühürledi.

20 eve de tutunak tutturuldu.  Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği’nden Kemal Ördek, “İkinci defa bir ev hakkında tutanak tutulursa, bu evler süresiz şekilde kapanacak. Bu da kızların sokağa atılması demek” dedi.

“Genelev çalışanları çok mağdur” diyen Ördek, müşteri kılığına giren ahlak polisinin “gel gel” diyerek müşterinin içeriye çağrıldığı iddialarının asılsız olduğunu belirterek “ Son 20 gündür Adana Genelevi'ne yönelik ahlak amirliği üzerinden ciddi bir baskı mevcut. Bu baskı, daha önceden yoktu. Çalışan kadınlar ve patronlar rahattı. Yaşanan sıkıntı, ahlak büroya bağlı polislerin müşteri kılığında geneleve girmesi ve kızlarla konuşmasıyla başladı. Kızlar ve patronlar, polislerin müşteri kılığında girdiğini, kendilerine fiyat sorduklarını, kızların da normal vizite ücretini söylediklerini belirtiyorlar. Bunun üzerine son derece yakışıksız tavırlarla, "lan" şeklinde ifadelerle kendilerine hakaret edildiğini belirtiyor kadınlar. Bunun haricinde müşteriye camdan, kapıdan ‘gel gel’ diyerek çağrılmaları söz konusu değil.” diye konuştu.
Ördek, 7 evin bu nedenle geçici olarak mühürlendiğini, 20 eve de tutanak tutulduğunu hatırlatarak, “Genelev çalışanları ve patronları polis uygulamalarından nefes alamaz hale geldiler” dedi.

Genelevlerde müşteriye seslenilmesi, kadının müşteriyi çağırması gibi yasaklar bulunuyor. Yasaya göre, içerideki kapılarda buzlu cam kullanılması gerekiyor.

habertürk