TBMM

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2017 yılı bütçeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Komisyonda sürdürülen bütçe görüşmelerinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Gençlik ve Spor Bakanlığının hazırladığı bütçe kitapçığının içeriğinin sığ olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. yılına denk gelen görüşmelerde kitapçıkta en azından Atatürk'ün birkaç cümlesinin yer almasını beklediğini, ancak hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da muhalefet milletvekillerinin, gençlik ve eğitimle alakalı birçok konuya değindiğini, kendisinin kanaatinin olumsuz yönde olmadığını belirtti.

Milli ve manevi değerler noktasında ülke gençliğinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında canlarını ortaya koyduklarını ifade eden Dağ, "Kafelerde asosyal olarak nitelendirdiğimiz gençlerimizin, her ne kadar adı darbe girişimi gibi görünse de işgal girişimine karşı ortaya koymuş oldukları mücadele takdire şayandır." dedi.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu da gençliğe yapılacak yatırımın, bütçeden ayrılacak payın, hiç kuşkusuz Türkiye'nin geleceğine yapılmış en önemli ve değerli yatırım olduğunu dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın, milletvekillerinin soru ve eleştirilerine verdiği yanıtların ardından Bakanlık ve bağlı kuruluşlarının 2017 yılı bütçeleri kabul edildi.

Muhabir: İsmail Çimen

Kaynak: AA