ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yayımladığı talimatla, yıllardır karma uygulanan yaz kamplarında değişikliğe gitti. Talimata göre bundan sonra kızlar ve erkekler ayrı dönemlerde yaz kampına katılacak.

Genel müdürlük bünyesinde yıllardır düzenlenen gençlik kampları, 2012 yılında 9 ayrı ilde, 11 Haziran-12 Eylül günleri arasında gerçekleştirilecek. Aydın Kuşadası Davutlar, Antalya Duacı, İzmir Paşalimanı, Trabzon Düzköy, Kastamonu Kadıdağı, Mersin Silifke Akkum, Antalya Akseki Bademli, Bolu Aladağlar ve Denizli Cankurtaranda yapılacak kamplar için bu yıl talimatla değişikliğe gidildi.

Ayrı dönemlerde kamp yapacaklar

Talimatta, 6 yıldır karma yapılan kamplar için, kız ile erkeklerin ayrı dönemler halinde yararlanması kararlaştırıldı.

Kamplara 13-22 yaş arasındakiler katılabilecek. Tüm giderlerin Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılandığı yaz kampının talimatında şu bilgilere yer verildi:

13 yaşından küçüklere kayıt yok

11 Haziran-12 Eylül 2012 tarihleri arasında 8er günlük dönemler halinde toplam 9 dönem olmak üzere planlanan deniz ve doğa kamplarında müzik, el sanatları, tiyatro ve halkoyunları ile çeşitli sportif faaliyetler de gerçekleştirilmektedir. Yaş gruplarının belirlenmesinde, yıl baz alınacak ay ve gün dikkate alınmayacaktır. Kamplara 13 yaşından küçük ve 22 yaşından büyük gençlerin kaydı yapılmayacaktır. Aynı şekilde tüm belirlenen yaş grubu kampları için alt ve üst yaş sınırları baz alınarak kayıt alınacaktır. Gençlik kamplarıyla ilgili bilgiler tüm yaş gruplarındaki gençlere ulaşılacak şekilde, il milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla orta dereceli okullara, yerel basın ve yayın organları aracılığı ile gençliğe yönelik çalışma yapan kuruluşlara duyurulacaktır. Duyuruların eksiksiz ve zamanında yapılarak verilen kontenjanların tamamının kullanılması sağlanacaktır. Kamplara başvurular 14 Mayıs - 31 Mayıs 2012 tarihleri arasında gençlik ve spor il müdürlükleri içerisinde gençlik merkezlerinde kurulacak bürolara yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasında gerekli hassasiyet gösterilecek, form ilgili kurum ve kişilerce onaylanmış olacak, eksik doldurulan ya da mükerrer başvuruda bulunanların işlemleri geçersiz kabul edilecektir.