Diyarbakır’da karnını doyurmak için bir marketten ekmek çalan iki gencin görüntüsü yürekleri burktu.

Hafta sonu öğlene doğru ana cadde üzerinde bulunan bir markete gelen gençler, işyerinin önünde bulunan ekmekleri görünce önce seviniyor ardından somun ekmeği alıp kokluyor. Ekmekleri poşete koyan gençler, daha sonra gelip 4-5 ekmek daha alıp uzaklaşıyor. Görüntüleri izleyen market sahibi Mehmet Katran, gençlerin, temel gıda maddesi olan ekmeği çalmak durumunda kalmalarının kendisini derinden üzdüğünü söyledi. Katran, “Bugün 25 yaşında muhtemelen üniversite öğrencisi olan kişiler bu hale düşüyorsa yetkililerin düşünmesi gerekiyor.” dedi.

Kayapınar ilçesinde market işleten Mehmet Katran, öğlene doğru işyerine geldi.  Katran, fırıncının sabah saatlerinde marketin önüne bıraktığı ekmeklerin olmadığını görünce güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde iki kişinin ekmekleri çaldığını gördü. Bugüne kadar onlarca hırsızlık olayına şahit olan Katran, ilk kez böyle bir olaya tanıklık ettiğini belirtti. Gençlerin yüzlerini kapatmadığını anlatan Katran, mecbur kaldıkları için ekmek çaldıklarına inandığını kaydetti.

Görüntülerde iki genç, marketin önüne gelip bir şey olup olmadığını kontrol ediyor. Beze sarılı somun ekmekleri gören gençlerden biri ekmeği alıp kokluyor, sonra gülerek arkadaşına ekmek bulduğunu söylüyor. Bu sırada iki genç seviniyor. Önce iki ekmeği poşete koyup ayrılıyorlar ardından gençlerden biri tekrar gelip 4-5 ekmek daha alıyor.

Yaşananları maddi değeri olmayan ama yürek sızlatan bir görüntü olarak değerlendiren market sahibi, “İsteselerdi onları yemeğe davet ederdim. Gelip yüz yüze konuşmalarını isterdim. Bu durum aslında bütün toplumun, yetkililerin ayıbıdır. ‘Gelişmiş bir ülkeyim’ diyorsan 25-30 yaşındaki iki gencin bu hale düşmesi üzüntü vericidir. Yetkililer bunu görmezlikten gelmemeli. Bu gençlerin gelip ekmeği götürecek kadar bir duruma düşmeleri düşündürücüdür.” diye konuştu.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ






http://www.zaman.com.tr/gundem_genclerin-ekmek-calma-goruntusu-yurek-burktu_2268117.html