KARABÜK

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, 'Mutlaka mahallede, sokakta, lisede, üniversitede, nerede bir genç varsa onun derdiyle dertlenebiliyorsak doğru yoldayız demektir' dedi.

AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından Safranbolu ilçesinde bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Ecertaş, 'Genç Kürsü' programı düzenleyerek, gençlerin sorunlarını dinleyeceklerini söyledi.

Mahalle mahalle, sokak sokak gençleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyeceklerini ifade eden Ecertaş, 'Bizim için Karabük'ün 3-4 tane anlamı ve önemi var. Karabük, Türkiye'de üniversite öğrenci sayısı, genç seçmen sayısının üstünde olan nadir bir ilimiz. Bu ne demek? Bu ilde teşkilat içinde ne kadar çalışma yapıyorsak üniversite gençleri için daha fazla çalışma yapmamız lazım. Karabük aynı zamanda bir akademidir, demir çelik akademisidir. Babalarımız, amcalarımız mutlaka bu işin içerisinde. 1938'den beri ülkenin en eski demir çelik işletmesinin olduğu bir ilimiz ve Türkiye'nin diğer demir çelik sektörüne insanlar buradan yetişiyor. Burası aynı zamanda bu işin okulu. Bunun için Karabük'te her faaliyetin bu gibi öncü olmasını istiyoruz' diye konuştu.

Karabük'te ne kadar genç varsa, ne kadar genç yaşıyorsa onların hepsinden sorumlu olduklarını vurgulayan Ecertaş, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Mutlaka mahallede, sokakta, lisede, üniversitede, nerede bir genç varsa onun derdiyle dertlenebiliyorsak doğru yoldayız demektir. Şimdi inşallah tüm Türkiye'de 'Genç Kürsü' programlarına başlayacağız. Genç Kürsüler nedir? Gençlerimizin, illa bizim kendi teşkilatlarda çalıştığımız arkadaşlarımızın değil, biliyorsunuz Karabük'te belediye başkanlığı bizim partimizde değil. Dolayısıyla burada çok önemsemeyeceğiz gelen kardeşimizin hangi partiden olup olmadığını. Bizim için gençtir, siyasi ideolojisi fark etmez. Alacağız derdini dinleyeceğiz, sohbet edeceğiz. 'Kardeşim var mı bir sıkıntın?' diyeceğiz. Yerelde, mahallede, sokakta soracağız götüreceğiz bunları yerel yönetimlere, hükümetimize aktaracağız. Ardından geri bildirim vereceğiz. Diyeceğiz ki, 'kardeşim sen bize bu derdinle gelmiştin, bu derdinle alakalı biz şu işlemi yaptık, sonuca ulaştıramadık veya ulaştırdık.' Bizim üzerimize çok büyük yük düşüyor.'

Muhabir: Ersin Turan

Kaynak: AA