Orhan Gencebay, 'akil insan' heyetinden ayrıldığını açıkladı. Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, Orhan Gencebay'ın 'akil insan' olarak devam edip etmeyeceği tartışmalarına son noktayı koydu. Gencebay, Eyüboğlu'na akil insan görevine devam etmeyeceğini açıkladı. Eyüboğlu, açıklamayı Milliyet'teki köşesinden duyurdu.

İşte, Eyüboğlu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm: "(...) Yürüyüş yapmak ve biraz da kar fotoğrafı çekmek için otelden çıktıktan birkaç dakika sonra baktım Orhan Gencebay Sevim Emre, Ece Erken’le annesi, Kenan Erçetingöz’le eşi Gül, güneşin tadını çıkarıyorlar bir cafenin önünde. Çay kahve içip sohbet ettik epeyce...

Hamile olan Ece Erken, oğlunun dünyaya gelmesine daha 3.5 ay kaldığını söyledi. Orhan Gencebay’la sohbetimiz ise kendi deyimiyle “çöken” müzik sektörü üzerineydi. Müzik dünyasındaki birçok sanatçının layıkıyla toplanmayan ve dağıtılmayan telifler yüzünden zorda olduğuna dikkat çeken Gencebay, şunları söyledi:
“Sanatçısını yaşatamayan bir millet, sanatını yaşatamaz. AB üyesi 8 ülkenin telif yasalarını tercüme ettirdim. Tam 950 sayfalık bir doküman çıktı ortaya. Çok fark var aramızda. Bu farkların giderilmesi lazım. Müziğin meslek birliklerinin başkanlarıyla ilk toplantımızı yaptık, devamını da getirip, bir çıkış yolunu bulmamız şart.”

“Orhan Baba” müzik sohbetinin sonunda şöyle ilginç ve yeni bir bilgi de verdi bana: “Biliyorsun’ Akil İnsanlar’dan biriydim.

Başbakanımız Sayın Ahmet
Davutoğlu’nun ‘Akil İnsan’larla yaptığı toplantıya sağlık gerekçesiyle iştirak
etmemiştim. Bundan böyle ülkem için elimden ne gelirse yine yapmaya hazırım, ama ‘Akil İnsan’ olarak değil.”


http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/foto_galeri/169069/1/Gencebay__akil_insan_ligi_birakti.html