Bu iddia Av. Nejat Kazan’ın kendi fikri… adaletbiz.com tarafsız bir sitedir, ancak bizim tarafsızlığımız düşüncede, siyasette tarafsızlık anlamında değildir. Haberleri verirken objektif olmak, olayları yorumlarken belli bir dünya görüşü ve düşünce ile yazmak, bizim tarafsızlığımız bu anlamdadır. Ama Genç Baro’nun taraflı haber ve yorum yaptığı konusunda şüphe yoktur. Kendileri muhalif bir sitedir, buna da saygı duyarız. Ama dilbilgisi kurallarına saygı duymalılar, bu konuyu tekrar ele alacağız, önce habere cevabımızı özetleyelim.

Dikkatli okuyunuz, sadece haber veya yorumun başlığını okuyarak yorum yapmayınız Av. Nejat Kazan.

Biz İstanbul Barosu’nun 5 Nisan Avukatlar günü yaptığı basın toplantısını “fiyasko” diye haber yapan Genç Baro’nun haberini eleştirirken haberde gerçek payı olduğunu özellikle vurguladık. Bakınız!  Başka bir  yorumumuzda, “İstanbul Barosu’nda seçim kulislerinde Kocasakal’ın son bir yılda gelişen hızlı olaylar karşısında destek kaybına uğramış olabileceği ihtimalini belirttik.. Sonra “ Kocasakal’ın Silivri kıyağı” haber yorumunda İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki eylemi yorumlarken yasaların barolara böyle bir yetki vermediğini özellikle belirttik. Mahkeme nezdinde söz alıp konuşmanın ve mahkemeye “adil yargılanma hakkı” ile ilgi dilekçe sunmanın 1136 sayılı avukatlık kanununu ile barolara verilmiş bir yetki olmadığını, eylemin demokratik bir hakkın kullanılması olduğunu yazdık.
Av.Nejat Kazan,
adaletbiz.com haber sitesi için "barodaki skandallara dair onlarca yayınlanmış haberden tek bir haberi bile yayınlamaya korkuyor"diyor.  Korku? Kimlerden ve Ne için Korku? Siz bu haberleri yada yorumları yazarak, bir risk almış olup cesaret göstergesi mi yapıyorsunuz?

Biz baro yönetimini eleştirmekten çekinmeyiz, her platformda düşüncemizi açıklarız. Av. Nejat Kazan’a yazılarımızı dikkatli okumasını öneriyoruz. Biz herhangi bir grubun sesi değiliz, olmayız da, ama gruplardan yana taraf olmayı da saygı ile karşılarız.

Evet baronun 5 Nisan basın toplantısına 200 kadar avukatın katılması hem düşündürücü, hem de üzücüdür. Ama “Fiyasko” başlığı ile verilecek müjdeli bir haber de değildir. Biz 1970 li yıllarda İstanbul Barosu’nun üye sayısının 9000 civarında olduğu yıllarda, yağmur altında 3000 avukat yürüyüş yaptığımızı Av. Nejat Kazana anlatmak isterim. Eğer bu olumsuz gelişmelerden kuşakları sorumlu tutacaksak sorumlu olanın 68 kuşağı olmadığı açıktır.

Gençler kendilerine biraz baksınlar.. Ancak burada kuşakların sorumluluğundan ziyade 12 Eylül Darbesi sonrası yaratılan korku düzeninin en büyük paya sahip olduğu bir gerçektir.

CHP li avukatların barodan atılması, pahalı alınan arsa gibi iddialar..

Bu iddialara yönetim cevap vermelidir. Biz ilk fırsatta bu iddiaları yönetime soracağız..

DİLBİLGİSİ KURALLARI

Dilbilgisi kuralları önemlidir. Siz Yeşim Turan’a “siz gazeteci değilsiniz” diyorsunuz... Gazetecilik, avukatlık gibi ruhsata tabi bir iş değil, Yeşim Turan’ın eğitimine gelince; kendisi bir fakülte ve bir de yüksek okul bitirmiştir, hepsinden önemlisi Türkçe dil kuralları konusunda duyarsız değildir. Bakın Av. Nejat Kazan Türkçe dil kuralları konusunda ne diyor?

“SON SÖZ=
ister BÜYÜK HARF, ister küçük harf yazarız, sizden ders alacak değiliz? Önemli olan İÇERİKTİR. Yazı yazma, yorum ve haber verme tarzımız, stilimiz bizim tercihimizdir. Siz önce, barodan muhalif oldukları için atılan CHP üyesi avukatların, barodan tazminat kazandıkları haberini yazın. Bunun gibi size onlarca gerçek haber verebiliriz?

İstanbul Barosu üyesi avukatların ve stajyer avukatların bilgisine saygıyla sunarız…”

Av. Nejat Kazan

Hukuk fakültelerine Türkçe matematik puanı ile öğrenci alınıyor, Avukat Nejat Kazan’ın dil kurallarını küçümsemesini hoş karşılamak mümkün değil..

Genç Baro’nun bize verdiği cevaptaki şu paragrafı anlamak için bir hayli gayret sarfettik. Bir dil ancak bu kadar kötü kullanılır.

Avukatların ve stajyer avukatların dikkatine:

“GERÇEĞİ PERDELEMEYE ÇALIŞMAK

İstanbul Barosu’nda gümbür gümbür gelen, çok boyutlu değişim, devrime gebedir ve doğum yakındır. Siz ne CHP’li avukatlar ne yapıyor biliyorsunuz? Ne İstanbul Barosu’nda, hangi muhalif gruplar ne tür örgütlenme içinde biliyorsunuz? Ya, “Kemalist” geçinen, çoğu 10 bin sicil altındaki bir grup avukattan ibaret gözleme sahipsiniz ya da düpedüz manipülasyon yaparak GERÇEĞİ PERDELEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ ?


gençbaronun adaletbiz.com'da yayınlanan "Baro mıhalifleri zayıf" haberine verdiği cevabın tam metnini okumak için TIKLAYINIZ.




ADALETBİZ