Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde Jandarma Tabur Komutanlığı'na yönelik bombalı araç saldırı düzenlenmişti. Hain saldırıda 1 asker şehit olurken, aralarında hani hakimi Zeynep Öner'in ve asker çocuklarının da bulunduğu 26 kişi yaralandı.

Reuters'ın geçtiği habere göre terör örgütü PKK Dicle Jandarma Tabur Komutanlığı'na yapılan saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Tabur komutanlığı binasının yıkıldığı saldırıda, ilçedeki çok sayıda ev, işyeri ve araç zarar gördü. Yıkılan tabur komutanlığı binası branda ile kapatılarak, üzerine Türk bayrağı asıldı.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Jandarma Tabur Komutanlığı’na bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada, Tabur Komutanlığı binasında büyük hasar oluşurken, ilçe genelinde birçok ev, işyeri ve araçta hasar oluştu.

HAKİMDE YARALANDI
Teröristlerin yaptığı Diyarbakır daki hain saldırıda Hani hakimi Zeynep ÖNER'de yaralandı. Göğsüne isabet eden şarapnel parçası ile yaralanan  Öner Diyarbakır Askeri Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor.

Olay yerinden görüntüler:






HUKUKİ HABER - ÖZEL