Takım arkadaşlarının gözyaşları gözyaşlarına boğulurken saha içinde yapılan ilk yardımın ardından genç futbolcu ambulans ile hastaneye kaldırıldı. 

Merinos Stadyumu'nda Türkiye Kupası maçında karşı karşıya gelen Oyak Renaultspor ve Orhangazispor maçının 54.dakikasında Orhangazispor atağında kaleci ile karşı karşıya kalan 23 yaşındaki Serkan Esen topu kalecinin üzerinden aşırttı. Kaleci İbrahim'in topa çıkışı ile dizi suratına gelen Serkan Esen bir anda yere yığıldı. Dili boğazına kaçan ve yere yığılan Serkan Esen'e ilk müdahale saha içinde bulunan doktor ve masörler tarafından yapıldı. 

Hakem maçı yarıda keserken futbolcular gözyaşlarına boğuldular. Uzun süren uğraşlar sonucunda Serkan Esen'in boğazına kaçan dili doktorlar tarafından çıkarıldı. Bilinci kapanan genç futbolcu saha içine çağıralan ambulans ile özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastanede kafa filmi çekilen orta saha oyuncusu Serkan Esen'in burnunun ve elmacık kemiğinin kırıldığı belirlenirken genç futbolcunun kaleci ile karşı karşıya kalması esnasında kalecinin dizinin suratına gelmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.