BURSA

Bursa'nın Gemlik ilçesinden, İstanbul Haliç'e yapılan ve bir süredir teknik sebeplerden dolayı ara verilen deniz uçağı seferlerine yeniden başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik İskelesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, teknik sebeplerden dolayı ara verilen seferlerin tekrar başladığını söyledi.

Gemlik ile Haliç körfezleri arasında sefer yapan deniz uçaklarının Bursa-İstanbul arasındaki mesafeyi 20 dakikada kat ettiklerini belirten Altepe, "Yeni aldığımız uçağımız bu mesafeyi yaptığı uçuşla 18 dakikaya düşürdü. Vatandaşlar artık 18 dakikada Haliç'e ulaşabiliyor." ifadelerini kullandı.

Yolcular 150 lira ödeyecek

Altepe, deniz uçağı seferlerinin günde 3 kere yapılacağını dile getirdi.

Özellikle zaman ile yarışan vatandaşlar için deniz uçağının önemli olduğunu vurgulayan Altepe, şöyle konuştu:

"Bursa'dan 20 dakikada İstanbul'a giden yolcularımız 150 lira ücret ödeyecekler. Onlar için en önemli kazanç zaman. Bursa'dan 20 dakika gibi kısa zamanda İstanbul'a ulaşabilmek, İstanbul'un çarşısına, merkezine ve kalbine inebilmek, çok önemli ve artık bunu başlatmış oluyoruz. Bundan sonra bu hizmetimiz artarak devam edecek. Şu anda Büyükşehir Belediyemizin 4 tane uçağı oldu. Bu uçaklar 12 kişi kapasiteli. Bu uçaklarla artık Bursa-İstanbul arasında çalışırken bir yandan da Bandırma'dan gelen taleplerle Bandırma uçuşlarını da başlatmış oluyoruz. İzmir ve Çeşme'ye de Bursa'dan uçuşlar gerçekleşebilecek. Kısa zaman içinde şehir merkezindeki Yunuseli Havaalanı'ndan da bu uçuşlar başlayacak. Bununla ilgi devir işlemleri Milli Savunma Bakanlığımız tarafından yapıldı."

Muhabir: Sergen Sezgin

Kaynak: AA