KOCAELİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında 2 amiral ile bunlara yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen bir albay ve kızının da yer aldığı 10 kişi adliyeye gönderildi.

Darbeci komutanların içinde olduğu 15 Temmuz gecesi Donanma Komutanlığından açılan savaş gemilerinin, Kadıköy Moda açıklarında vatandaşları korkutmak amacıyla havaya 3 el top atışı yapıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tümamiral Hayrettin İmren, eski Güney Grup Görevi Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici, Deniz Albay K.A. ve kızı ile örgütün "mahrem imamı" oldukları tespit edilen 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Hayrettin İmren'in, mahrem imamlarından Mert kod adlı Y.D. ve soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık ile 11 Temmuz'da Ümraniye, Nazmi Ekici'nin ise aynı kişilerle Ankara'da 13 Temmuz'da görüştüğü belirlendi.

Darbe gecesinden sonra İmren ve Ekici'nin Kocaeli'de bir süre 2 evde kaldıktan sonra 4 araçlı eskortla gittikleri İstanbul'da sözde "il imamları"nın evlerinde yaşadıkları, daha sonra Tuzla'daki yakalandıkları eve geçtikleri tespit edildi.

Muhabir: Kadir Yıldız-Nuri Dinçer Akçaharman

Kaynak: AA