İSTANBUL

Vatan KDV İhtisas Vergi Dairesini ziyaret eden ve burada çalışanlarla sohbet eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağbal, bir basın mensubunun asgari ücretin yılın son 3 ayında bin 300 liranın altına düşeceğine dair yorumlar bulunduğu şeklindeki sözü üzerine, hükümet olarak asgari ücretin bin 300 lira olması konusunda 1 Kasım seçimlerinde bir irade koyduklarını ve bu iradeyi 1 Ocak'ta hayata geçirdiklerini söyledi.

Özellikle kasım ayı başından itibaren bir grup asgari ücretlinin vatandaşın eline geçen net tutarın bin 300 liranın altına düşmesi durumuyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Ağbal, bu konuyu hükümet olarak değerlendirdiklerini aktardı.

Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 3 aya ilişkin olarak gelirleri bin 300 liranın altına düşen çalışanlarımızın bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladık. Bakanlar Kurulumuzda da bu kabul edildi. Bunun yaklaşık 1 milyar liralık yükü mevzubahis. Bu çalışmayı zaten o zaman da ifade ettik. Bunun için yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu konuda Bakanlık olarak hazırlıklarımız tamam. Uygulama zamanı gelmeden önce hukuki olarak gereğinin yapılmasıyla ilgili çalışmaları takip ediyorum.

Hiçbir sıkıntı yok. 1 Kasım'dan önce bu düzenleme hayata girecek ve işverenlerimiz bordro üzerinde çalışanların ücretlerinde asgari geçim indirimini artırımlı olarak uygulamak suretiyle bu uygulamayı yapacaklar. Kimse endişe etmesin. Herhangi bir şekilde uygulamanın hayata geçmesi konusunda bir sıkıntı olmayacak. Bu konuda gerekli hukuki çalışmalar o tarihten önce tamamlanmış olacak."

Muhabir: Uğur Aslanhan

Kaynak: AA