Geçen yıla ilgilendiren salname dirimlik vergisi beyannamelerinin verilmesi süresi ferda sona eriyor.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca şimdi evvel 25 Mart kendisine belirlenen, 2015 takvim yılına ilgilendiren salname dirimlik vergisi beyannameleri ita süresi ferda çalışma bitimine derece uzatılırken, mükelleflerin elektronik ortamda da beyannamelerini güneş sonuna derece gönderebilmeleri benzer olacak.

Buna göre, kira, ücret, söylenegelmiş kapital geliri ile başka çıkar ve gelirler düşüncesince genel ağ üstünden 'hazır beyan' sistemi marifetiyle bildirge ita süresi de ferda sona erecek.

Maliye Bakanlığınca hazırlanmakta olan anık bildirme sistemi ile yurttaşlar özellikle icar geliri peyda etmek üzere, ücret, söylenegelmiş kapital geliri ile başka çıkar ve gelirler düşüncesince genel ağ üstünden özlük adlarına hazırlanmakta olan beyannamesini görüntüleyerek, onaylayabilecek yahut lazım değişimleri yapabilecek.

Sistemle dayalı alanlardaki bağış hesaplamaları bizatihi yapılacak. Hazır bildirme sisteminden yurtdışında canlı yurttaşlar da yararlanabilecek.

Mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığının genel ağ sitesi üstünden bağış dairesi şifresi yahut asayiş sorularını cevaplayarak düzene antre yapabilecek.

Kaynak: AA