Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2023 hedefleri ve 2035 gösterimi dikkate alınarak hazırlanacak Türkiye'nin toy eriştirme stratejisinin, hava, deniz, kişmiri ve çıpa yollarını kullanan geçici ve sürücüler kabilinden belirleneceğini söyledi.

Yıldırım, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, 2035 hedefleri doğrultusunda eriştirme anne planı tevlit çalışmalarını başlattıklarını tabir ederek, havalimanları, şimendifer garları, otobüs terminallerinde yolcular ile şehirlerarası yollarda sürücüler, ağırlık haiz ciddi araç ve bol anahtar sürücüleriyle yapılacak sormaca kararına uyarınca eriştirme stratejisinin belirleneceğini bildirdi.

Söz konusu sormaca çalışmalarının Türkiye'nin 49 ilinde 110 noktada gerçekleştirileceğini tamlayan Yıldırım, 'Anket çalışmasında fariza düzlük bilirkişi ekipler, Türkiye'nin değme noktasında önünüze çıkabilir. Vatandaşlarımız, ayıracakları 5 dakikayla henüz konforlu henüz sakıncasız müşterek ulaşıma kavuşacak. Ulaşım anketi ekibinde olan anketörlerin üstünde etiket bilgilerinin arazi almış olduğu sahil kartları bulunacak. Sahadan aldığımız art dönüşler gelecekteki eriştirme koşullarının iyileştirilmesi düşüncesince enine boyuna ehemmiyetli olacak' niteleyerek konuştu.

'Ulaştırmada 2035 hedefleri i̇çin başlama verildi'

Türkiye'nin 2035 yılına uzanan eriştirme hedeflerinin şekilleneceği Ulusal Ulaştırma Ana Planı Projesi'nin startının verildiğini tamlayan Yıldırım, plan içinde hususi sektörden kamuya, ulusaldan yerele eksiksiz taraflara ayrışık görevler düşeceğini kaydetti.

Yıldırım, plan kapsamında bakanlığın elindeki bilim ve data setleri yanında, kişi ve barhana hareketlerinden, gezim ve endüstri stratejilerine derece eksiksiz asliye sektörlerin data ve hedeflerinin de cezaevi uğrunda bulundurulacağına dikkati çekerek, bu verilerin birlikte sahaya inilip vatandaşın görüşlerinin de alınacağını bildirdi.

Yıl içinde 315 bin sormaca gerçekleştirip olan erişim tercihlerini ve hareketliliğini akilane çözümleme etmeye çaba göstereceklerini vurgulayan Yıldırım, 'Türkiye'nin kâffesi eriştirme türlerini havi en iri meydan araştırması 28 Mart'ta başlamış olacak ve ilkgüz ayının önce haftasında tamamlanacak' dedi.

Kaynak: AA