Gediz Üniversitesi Senatosu, üniversitelerinin adının “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” ile birlikte anılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Üniversite senatosundan yapılan açıklamada “Başbakanlık Genelgesi ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde, milli güvenliğimizi tehdit eden, FETÖ/PDY dahil olmak üzere, tüm örgüt ve yapılarla irtibatı tespit edilecek Üniversitemizde kim varsa, gerekli işlemlere derhal başlanılacaktır. Bu kapsamda Devlet kurumlarımızın destek ve yardımlarını da bekliyoruz.” denildi.





Gediz Üniversitesi Senatosu’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Senatörleri olduğumuz üniversitemizin adının “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” ile birlikte anılmasından duyduğumuz rahatsızlık nedeniyle aşağıdaki hususları paylaşmak istiyoruz:

1. Bizler devletimize, milletimize ve milli değerlerimize sımsıkı bağlı bilim insanları olup daima kamu tüzel kişiliğine haiz üniversitemizin yararları doğrultusunda hareket ettik. Bunun dışında ne farklı bir gündemimiz ne de farklı bir ajandamız oldu, Gediz Üniversitesi’nin dışında başka bir kaygımız ve tasarrufumuz hiç olmadı.

2. Devletimizin ilgili kurumları tarafından “legal görünümlü illegal örgüt” tanımı yapılan söz konusu yapıyla bizlerin hiçbir bağı bulunmamaktadır. Özgeçmişlerimiz ve sicillerimiz ortadadır.

3. Pek çoğu yıllarca devlet kurumlarında görev almış, devlet adabını yaşamına rehber edinmiş biz akademisyen yöneticiler, milli güvenliğimize kasteden yapı ile üniversitemizin dolaylı da olsa ilişkilendirilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz.

4. Yaklaşık 8 bin mevcut öğrencimizin, 3 bin mezunumuzun ve bin çalışanımızın sorumluluğunu omuzlarımızda taşırken, giderek daha yüksek sesle dillendirilen iddialara rağmen, eğitim ve öğretimi aksatmadan görevimize devam ediyoruz. Ancak, bizim dışımızda yaşanan gelişmelerden dolayı son derece rahatsızız, bir o kadar da mutsuzuz.

5. Her şeye rağmen; bugüne kadar büyük emek harcadığımız, kısa sürede sadece İzmir’imizin değil, aynı zamanda ülkemizin de gururu yükseköğrenim kurumlarından biri haline gelen üniversitemizin üzerindeki kara bulutları dağıtmak için kararlıyız.

6.Başbakanlık Genelgesi ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde, milli güvenliğimizi tehdit eden, FETÖ/PDY dahil olmak üzere, tüm örgüt ve yapılarla irtibatı tespit edilecek Üniversitemizde kim varsa, gerekli işlemlere derhal başlanılacaktır. Bu kapsamda Devlet kurumlarımızın destek ve yardımlarını da bekliyoruz.

7.Üniversitemizin tüm bu olumsuzluklardan arınmış bir bilim kurumu olarak yoluna devam etmesini gönülden arzu ediyor, bu uğurda çalışmayı şiar edindiğimizi önemle bildiriyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SENATOSU

Prof. Dr. Seyfullah ÇEVİK Rektör

Prof. Dr. Mustafa GÜNEŞ Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Hasan PETEK Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Oğuz ATALAY Hukuk Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Hatice Funda YERCAN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V.

Prof. Dr. M. Emin Şengün ÖZSÖZ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Ömer Faruk HUYUGÜZEL Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. M. Fehmi ÖZGÜNER Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V.

Doç. Dr. Selim SOLMAZ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü

Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü

Yrd. Doç. Dr. Elif Kısmet KEKEÇ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdür V.

Öğr. Görv. Yaşar NARI Meslek Yüksekokulu Müdürü

Prof. Dr. Mustafa AKDAĞ Üye (Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Senato Temsilcisi)

Prof. Dr. Oya SOMER Üye (Fen-Edebiyat Fakültesi Senato Temsilcisi)