TRABZON

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, güzeşte yıl Türkiye'de 600 bin çiftin evlendiğini ve 130 bin çiftin boşandığını belirterek, '2015'te boşananların yüzde 73'ü esasen evleniyor. Türk camiası namına evliliğe şev birlikte toplumuz, seviyoruz evliliği. Bu yüzde 73'ün yüzde 12'si boşandığı eşiyle evleniyor' dedi.

Keşir ve beraberindeki muhtelif siyasal partilerin milletvekillerinden oluşan 8 komite üyesi, Ordu ve Giresun'da muhtelif görüşme ve araştırmalarda bulunduktan sonradan Trabzon'a gelmiş şekilde site merkezindeki birlikte otelde, ailenin korunması, metrukiyet vakaları ve ailenin güçlendirilmesi mevzularındaki sorunları belirleme etmek, hal önerilerini saptama etmek şartıyla planlı toplantıya katıldı.

Toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, karı hakimleri, avukatlar, toplumsal çalışmacılar, psikologlar, polis kuvvetleri ve karı hekimleri de katıldı.

Keşir, burada meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'deki metrukiyet vakalarına değinerek, 'Türkiye genelinde 2015'de 600 bin çift, 2014'de 590 bin çift evlendi. 2015'te kestirmece 130 bin insan boşandı. Türkiye'de evliliklerin çoğalma hızı oranından hâlâ efdal birlikte metrukiyet çoğalma hızımız mevcut fakat bu anca yüzde 20'ler üzere birlikte nicelik değil. Türkiye'nin metrukiyet averajı binde 1,7'dir. Trabzon güzel birlikte sıralamada, 63'ü sırada. O manada metrukiyet açısından Türkiye'de aşırı meyus birlikte resim çizmemek lazım' dedi.

Muhabir: Tuncay Bekar

Kaynak: AA