İSTANBUL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polisler için İstanbul Emniyeti Vatan Yerleşkesi'nde törende saldırıyı gerçekleştirenler için “Geberip gittiğinizde, arkanızdan ağlayacak, hayır dua edecek kimse var mı?” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, törende yaptığı konuşmada, sözlerin gücünün, yaşanılan acıyı anlatmaya yetmediğini belirterek, "Allah'ın kelamına sığınarak teskin oluyoruz. Milletimiz bu töreni izliyor, belki yürekleri dayanamayıp izleyemiyor. Ancak Türkiye ve dünyada birileri daha bu töreni belki gülerek izliyorlar. Bizim nasıl bir tavır göstereceğimizi merak ediyorlar. Hala siyaset peşindeler." dedi.

"Maliyeti ne olursa olsun hesabı görülecek"

"Vefa, Kadir, Adem, İlker ve Hasan ile birlikte bütün şehitlerimiz bilsin ki o insanlıktan çıkmış alçaklara şunu söylüyoruz; Yarından tezi yok Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik güçlerinin birinci öncelikli işi, bunu yapanlardan intikam almak olacaktır. Karada, havada ve denizde dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, hangi gücün arkasına sığınırsa sığınsınlar, Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaktır. Maliyeti ne olursa olsun bu hesap görülecektir." diye konuşan Soylu, Türkiye'nin bu mücadelede yükseleceği son noktanın belli olduğunu vurguladı.

"Geberip gittiğinizde, arkanızdan ağlayacak, hayır dua edecek kimse var mı?"

Şehitlerin arasına katılmanın bir onur vesilesi olduğunu ve bundan herkesin gurur duyacağını belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kırk yıldır, bu ülkeyi terörle uğraştıranlar ve onların destekçilerine soruyorum; ne elde ettiniz? Kuracağınızı iddia ettiğiniz ülke nerede? Bizden ayırdığınız topraklar nerede? Dağlarda, mağara kovuklarında hayvan gibi yaşamaktan öteye geçebildiniz mi? Kaçak yaşamaktan, saklanmaktan, hainlikten, ihanetten başka bir hayatınız var mı? Rezillikten, lanetten, bedduadan başka aldığınız bir şey var mı? Bir takım karanlık odakların, batılı karanlık ortaklarınızın uşağı, maşası ve tetikçisi olmaktan başka bir vasfınız var mı? Geberip gittiğinizde, arkanızdan ağlayacak, hayır dua edecek kimse var mı?

Burada yatan ve bize şimdi güzel güzel bakan evlatlarımız, onların hepsi güzel çocuklardı. Yan yana omuz omuza bu ülke için şehadete yürüyen yürekli vatansever kahramanlar, anneleri ve babalarının hayır duasına sığınıp vatan için canlarını verdiler. Bu millet, Allah yolunda kilitlemiştir, bu çocuklarımız Allah yolunda kilitlemiştir Allah onları sevmektedir. Biz biliyoruz ki Allah sevdiğine zulmetmez ve Allah sevdiğini sevdikleriyle kavuşturur. Bizim acımız, üzüntümüz, onlardan ayrı düşmekle ilgilidir. Yoksa onların akıbetlerinden hiçbir endişemiz yoktur. Ancak bunu yapanların akıbetinden eminiz ve hiçte hayır değildir."

Bu saldırıyı yapanları, kürsülerden, medyalardan internetten aklamaya ve savunmaya, mazeret göstermeye çalışanlara seslenen Soylu, "Bu işin mazereti yoktur. Bu işin siyasetle falan da izah edilir tarafı yoktur. Artık saflar bellidir. Allah yolunda, vatan yolunda, millet yolunda ve onun karşısında olanlar. Devletin kılıcı uzundur. Buradan açıkça ifade etmek isterim, burada gözyaşı döken herkesin yüreğine su serpecek şekilde bu saldırıyı yapanlardan tek tek hesap soracağız. Bulundukları bütün delikleri başlarına yıkacağız."

Kaynak: AA