Gaziosmanpaşa'da, "Öcalan'a barış ve özgürlük için imza kampanyası stantı" açmak isteyen bir grup ile başka bir grup arasında kavga çıktı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre; Gaziosmanpaşa Meydanı'nda, İmralı'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan'a "özgürlük" için imza stantı açmak isteyen gruba, bir başka grup tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine iki grup arasında kavga çıktı.

Taş ve sopaların da kullanıldığı kavgada yaralanan bazı kişilerin çevredeki hastanelere götürüldüğü öğrenildi.

 Olay sonrası HDP Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkcü ve Sabahat Tuncel'in Gaziosmanpaşa Meydanı'nda basın açıklaması yapacağı duyuruldu. Ancak, basın açıklamasının yapılacağı bildirilen saat öncesi yeniden gerilim yaşandı.

Ellerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşıyan, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan bir grup, Gaziosmanpaşa Merkez Camisi önüne gelerek burada bir süre oturma eylemi yaptı. Bu sırada gruptakilerin bazıları ile burada bulunan bir vatandaş arasında çıkan sözlü sataşma sonrası, gruptakiler bu vatandaşa saldırdı. Linç tehlikesi geçiren vatandaşı, olay yerine güvenlik önlemi almaya gelen çevik kuvvet ekipleri kurtararak, ekip otobüsüyle buradan uzaklaştırdı.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel'in olay yerine gelmesi sonrası, gruptakiler oturma eylemini bitirdi. 

Gruptakiler bu sırada çevrede güvenlik önlemi alan polise havai fişek, taş ve şişelerle saldırdı. Polis, protestoculara biber gazı ile müdahalede bulundu. Müdahale sonrası Küçükköy Caddesi üzerinden kaçan gruptakiler, burada bulunan bankaların camlarını ve ATM'lerini kırdı. Çevrede bulunan işyerlerine zarar verdi.

Kürkçü ve Tuncel'in yapacağı duyurulan basın açıklaması ise yapılmadı.

Emniyet güçlerinin, olaya karışanları belirleme çalışmaları devam ediyor. - İstanbul

http://www.sondakika.com/haber/haber-gaziosmanpasa-da-gerginlik-6106782/