‘On bir ayın sultanı’ Ramazan ayının manevi atmosferi ve bir şenliği andıran coşkusu gerçekleştirilecek sohbet, söyleşi, konser, Kitap imza günü ve tiyatro gibi etkinliklerle hissedilecek.

Etkinlikler Ramazan Ayı boyunca her akşam Küçükköy Stadında saat 21.30’da başlayacaktır. Gaziosmanpaşa halkı bu etkinliklerin yanı sıra ilçenin 16 mahallesinde gerçekleştirilecek sokak iftarlarıyla aynı sofrada ekmeklerini paylaşmanın ve oruç açmanın mutluluğunu yaşayacak.

Etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Prof. Dr. Necmettin Nursaçan ve İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu ile Ramazan’ın manevi atmosferini yansıtan sohbet ve söyleşi programları düzenlenecek.

Gönüllere hitap eden sesleriyle Uğur Işılak, Serdar Tuncer, Dursun Ali Erzincanlı, Ubeydullah Sezikli, Esat Kabaklı, Yusuf Karagöz, Saleh Sabr, Emre Ermiş, Grup Dergah, Grup Tillo ve İkbal Gürpınar vereceği konserler ile Ramazan’ın sevincini ve coşkusunu yaşatacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinde ayrıca Hopdedik Ayhan ve Umut Öztürk sohbetinin yanı sıra Sezgin Maden ve Burak Sezen’in Ramazan gösterileri ile Geleneksel Ramazan ve çocuk eğlenceleri, meddah, Hacivat-Karagöz, jonglör gösterileri sergilenecek.

“RAMAZAN’IN BEREKETİNİ BİRLİKTE YAŞIYORUZ”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın kardeşlik bağlarımızı pekiştirdiğini, iyilik yapmayı arttırdığın, ibadeti, ahireti, komşuyu, yokluğu ve yoksulu düşünmeyi öne çıkardığını belirterek, ‘’Ramazan’a erişmenin sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. Ramazan’ın anlamını da kalbimizde yaşamaya hazırlanıyoruz.

Ramazan; açlığı, tokluğu, paylaşmayı ve cömertliği düşünmektir. Gaziosmanpaşa’da mahalle iftarlarıyla soframızı vatandaşlarımızla paylaşıyor, maneviyatımıza uygun programlarla, çocuklarımıza özel etkinliklerle ve kalpten kalbe sohbetlerle kulluğumuzu hatırlıyoruz. Ramazan’ın bereketini, samimiyetini birlikte yaşıyoruz. Gaziosmanpaşalıları ve tüm İstanbul halkını düzenlenecek programlarımıza davet ediyoruz.

Her yıl olduğu gibi ilçemizde nüfusu yoğun olan illerde de Kardeşlik İftarı vermeye bu yılda devam ediyoruz. İlçemizdeki Kanaat Önderleri ve STK temsilcileriyle birlikte katılacağımız Siirt, Kastamonu ve Trabzon'da il merkezlerinde İftar vereceğiz. Bu iftarlarla hemşehrilerimizle hasret gidererek hoş bir sada bırakmayı arzuluyoruz. Bu duygularla mübarek Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

GAZİOSMANPAŞA’DAKİ MAHALLE İFTARLARININ TAKVİMİ İSE ŞÖYLE

30 Mayıs Salı /  Bağlarbaşı, Sarıgöl ve Merkez Mahalleleri Ortak İftarı  / Laleli Caddesi

31 Mayıs Çarşamba / Kazım Karabekir Mahallesi / 840. Sokak

1 Haziran Perşembe / Karadeniz Mahallesi / Şehit Gökhan Topçu Parkı

5 Haziran Pazartesi / Yenidoğan ve Karlıtepe Mahalleleri Ortak İftarı  / Göçmenler Sokak

6 Haziran Salı / Mevlana Mahallesi / İbrahim Hayırlıoğlu Camii

7 Haziran Çarşamba / Pazariçi ve Yıldıztabya Mahalleleri / Gülsevenler Sokak

8 Haziran Perşembe / Karayolları Mahallesi / Karayolları Parkı

9 Haziran Cuma / Avrupa Konutları İftarı  / Avrupa Konutları

13 Haziran Salı / Fevzi Çakmak Mahallesi / 774/1 Hilal Camii Önü

14 Haziran Çarşamba/Hürriyet ve B.Hayrettin Paşa Mahalleleri Ortak İftarı/500 Evler Kapalı Cadde

21 Haziran Çarşamba / Şemsipaşa Mahallesi / Sokullu Mehmet Paşa Caddesi

Kaynak: HABER7.COM