Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, 'Gaziantep inşallah 350 bin kardeşimize gösterdiği misafirperverlikte diğergamlık unvanını da alacaktır' dedi.

Bir eczanenin açılışı düşüncesince kente mevrut Topçu, burada icra ettiği konuşmada, Gazianteplilerin, Suriyelilere icra ettiği yardımlardan çevre almış olduğu 'gazilik' unvanı kadar tarihe geçeceğini, Türk milletinin diğergamlığının mümessili bulunduğunu belirtti.

Medeniyet coğrafyasında savaşın yaşandığını dile getiren Topçu, 'Komşu ülkelerimizdeki harp zımnında vatanımızda 3 milyona benzeyen misafirimiz var. Soydaşlarımız, dindaşlarımız ve kardeşlerimiz var. Gaziantep, 350 bin konuğu yediriyor, içiriyor. Onun düşüncesince 78 milyon nüfusu bulunan bu milletin bildiğiniz bunun şeklinde gayrı ülkelerden ayıran nitelikleri var. Diğergamlık bizim milletimize mensuptur. Gaziantep inşallah 350 bin kardeşimize gösterdiği misafirperverlikte diğergamlık unvanını da alacaktır' sanarak konuştu.

Gaziantep halkının iane etmiş olduğu Suriyeli kardeşlerine 'of' fark demediğini vurgulayan Topçu, 'Gaziantep'in kardeşlerine bakmış olduğu bu sayıdan şimdi az Suriyeli Avrupa ülkelerine gitti. Orada kıyametler kopuyor. Onun düşüncesince Gaziantep idarecilerini, Gazianteplileri ve medyasını kutluyorum. Bizim milletimizin diğergamlığını Gaziantep göstermiş oldu' dedi.

Topçu, açılışın arkası sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı da makamında görüşme etti.

Basına mestur gerçekleşen görüşmenin arkası sıra Topçu, kentten ayrıldı.

Muhabir: Kemal Karagöz

Kaynak: AA