İSTANBUL

İstiklal Harbi gazisi olan dedesinin anısını, giydiği askeri kıyafetle yaşatan Saffet Gümüş, elinde Türk bayrağı ile Silivri başta olmak üzere farklı illerdeki FETÖ davalarını izleyerek şehit ailelerine ve gazilere destek veriyor.

FETÖ davalarında duruşmaların yanı sıra giydikleri ilginç kıyafetler, açtıkları pankartlar, verdikleri mesajlarla şehit ailelerine ve gazilere destek vermeye gelenler de ilgi çekiyor.

Dikkati çeken kişilerden birisi de İstiklal Harbi'nin en kanlı savaşlarının yaşandığı Çanakkale Cephesi'ne vatan savunması için Tokat'ın Başçiftlik köyünden 15 yaşında gönüllü olarak katılan ve bacağından aldığı üç kurşun yarası nedeniyle gazi olan Abdullah Gümüş'ün torunu Saffet Gümüş.

Esenyurt Belediyesi'nde çalışan Saffet Gümüş, "dünyanın en kahraman birliği" olarak tarihe geçen 57. Alay'ın askerlerinden olan dedesinin anısını, FETÖ davalarına destek vererek İstanbul ve Türkiye'nin farklı illerinde terör saldırılarının meydana geldiği noktalarda ikişer saat nöbet tutup, dua okuyarak yaşatıyor.

Hemşehrisi ve aynı zamanda Kore Gazisi torunu olan Kemal Yıldız da giydiği 15'li kıyafetiyle Saffet Gümüş'e eşlik ediyor.

İstiklal Harbi'nin önsözü olan Çanakkale ruhunun bir parçası olan dedesiyle gurur duyduğunu dile getiren Gümüş, "Tokatlıyım, 15'li torunuyum. Dedem Çanakkale Harbi'nde 57. Alay'da savaşmış ve bacağından üç kurşunla yaralanmış." dedi.

Gümüş, neden bu kıyafetlerle bu duruşmalara katıldığını şöyle anlattı:

"Dedem Çanakkale'de savaşmış, İstiklal Savaşı'nı yaşamış. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık'ta bir açıklama yaptı. Dedi ki, 'Türkiye şu anda İstiklal Harbi'ni yaşıyor.' Ben de İstiklal Harbi'nde savaşan gazi torunu olarak, o duygularla dedemin o günkü kıyafetlerine benzer kıyafetler giyerek, Türkiye'nin dört bir yanında şehitlerimizin olduğu noktalarda, onlar anısına ikişer saat nöbet tutuyorum. Türkiye'nin birçok yerine gittim. Gazilerimize ve şehit ailelerimize destek olmak için buralardayız. 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Eğer unutursam Allah canımı alsın."

Muhabir: Çiğdem Alyanak, Uğur Samet Avcı

Kaynak: AA