İstanbul- Yalçın Küçük'ün Balat'ta bulunan evine gelen polis ekipleri içeride arama yapıyor. Sivil ekiplerin içerideki araması sırasında resmi polisler de dışarıda güvenlik önlemi aldı. Ergenekon sanıklarından Yalçın Küçük'ün Ankara'da bulunan evinde ve bürosunda polis tarafından arama yapılıyor.

Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün evinde ve ofisinde güvenlik güçlerince Ergenekon soruşturması kapsamında başlatılan aramalar sürüyor. Küçük'e ait Yüzüncü Yıl'daki Öncü Sitesi'nde bulunan evde ve ofiste sabahın erken saatlerinde aramalar başlatılmıştı. Yalçın Küçük'ün ofisine alarm sistemi nedeniyle giremeyen güvenlik güçlerinin çilingir yardımıyla alarm sistemini etkisiz hale getirdiği ve kapıyı açtığı, aramalara bu şekilde başlayabildiği öğrenildi. Ofiste Ergenekon soruşturması kapsamında çeşitli belgelerin arandığı ve incelendiği bildirildi. Ergenekon kapsamında tutuklanarak cezaevine giren Küçük, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı başlatılan operasyonda Odatv'nin Ankara Temsilcisi A. Mümtaz İdil'in evinde de arama yapılıyor. Yalçın Küçük, Nedim Şener, Ahmet Şık ve MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun da bulunduğu yaklaşık 10 kişinin evlerine baskın düzenlendi. Bu kapsamda 8 kişinin gözaltına alındığı söyleniyor.

Ahmet Şık'ın adı Soner Yalçın soruşturmasında da geçmişti. Şık'ın henüz basılmamış kitabının bir örneğinin Odatv baskını sırasında Soner Yalçın'ın bilgisayarında bulunduğu iddia edilmişti.


Odatv yazarlarının evlerinde arama

Odatv Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul, Ankara temsilcisi Mümtaz İdil ve Ankara muhabiri İklim Bayraktar'ın  da evinde arama yapılıyor.

 

11 kişi gözaltına alındı

Ergenekon soruşturması kapsamında Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı öğrenildi.
Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'ün talebi üzerine, İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişiye ilişkin olarak arama ve gözaltı kararı verdiği belirtildi.

Öte yandan, Ahmet Şık'ın Kabataş Setüstü Hacı İzzet Paşa Sokağı'ndaki evindeki arama avukatlarının da katılımıyla sürüyor. Şık'ın çalıştığı özel bir üniversitedeki bürosunda da arama yapıldığı bildirildi. Öte yandan, polislerin, Nedim Şener'in Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Akın Yolu Sokak Oğuzhan Sitesi'ndeki evinde arama yapmaya başlamasının ardından bazı komşularının pencerelerine ve balkonlarına Türk bayrağı astığı görüldü.

Bugün