İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, şu anda yapımları bitmeme fail 3. Havalimanı, 3. köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü kabil dünyada ilklerle anlatım edilen planlar tamamlandığında Türkiye'nin aşırı ehemmiyetli birlikte mühendislik bilim birikimine cemaat olacağını belirterek, bu birikimin dünyanın değme ülkesine satılabileceğini söyledi.

Dünyanın en şişman taşınmazlar ve yapım fuarlarından MIPIM, Fransa'nın Cannes şehrinde kapılarını açtı.

Fuar kapsamında, İTO'nun Emlak Konut GYO yardımıyla yaşama geçirdiği, Londra ve Paris çadırlarının ortasında toprak alarak fuar alanının en ehemmiyetli branşında konumlanan İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nda açım etkinliği gerçekleştirildi.

İstanbul'un 24 saatinin ahenk ve kaynak efektleriyle anlatıldığı 96 metrekarelik 'Yaşayan İstanbul Maketi' ile 3. Havalimanı ve Avrasya Tüneli kabil dev planların maketlerinin toprak almış olduğu çadırda gerçekleşen matbuat toplantısında mütekellim Çağlar, laflarına Ankara'da gerçekleşen yıldırı saldırısını lanetleyerek başladı.

Çağlar, İstanbul Çadırı ile Türk yapım ve taşınmazlar piyasasının mührünü fuara vuracaklarını dile getirerek, 'Geçen sene 300 metrekare bulunan İstanbul Çadırımızı 685 metrekareye çıkarttık. Temamız 'Star of Housing' kısaca 'Kentleşmenin Yıldızı İstanbul' dedi.

İstanbul'un dünyanın nice ülkesinden hâlâ birlikte tomar hesaplı büyüklüğe cemaat bulunduğunu tamlayan Çağlar, şehrin doğacak senelerde en aşırı büyüyecek önceki 10 kent ortada bulunduğunu söyledi.

Çağlar, İstanbul'un biricik birlikte konumda bulunduğunu vurgulayarak, kendilerine düşenin 'İstanbul'un devasa potansiyeli karşı farkındalık oluşturmak' bulunduğunu anlatım etti.

Fuara 89 ülkeden meraklı katılma var

Dünyanın en prestijli taşınmazlar fuarı yerine bildik MIPIM, bu sene 26 bin 500 taşınmazlar profesyonelini birlikte araya getiriyor. İstanbul ise bahis konusu fuara en şişman katılımını bu sene gerçekleştirirken, taşınmazlar ve yapım piyasasının önde mevrut firmaları, en toy projeleri, enerjisi ve potansiyeli ile MIPIM fuarında 4 devir süresince Türkiye rüzgarı estirecek.

İTO ise Cannes'da 89 ülkeden arsıulusal taşınmazlar piyasası profesyoneline icra ettiği İstanbul tanıtımını Avrupa başkentleri ölçeğine taşıdı. Bu doğrultuda İstanbul, kiralanan ve yeğleme edilen meydan bakımından MIPIM'de bu sene devler ligine girdi.

Kaynak: AA