Sağlık Bakanlığı'nın karma nesiç nakli düşüncesince ruhsatlandırdığı 4 merkezden bir tanesi bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA), terörle savaşım ederken vurulan dü gaziye el ve paradigma nakli düşüncesince akla yatkın verici bekliyor.

İki gazi, verici bulunması biçiminde mikrocerrahi yöntemiyle gerçekleştirilecek nakiller sonrası yarınlarını umutla kucaklayabilecek.

GATA Dekanı ve Eğitim Hastanesi Baştabibi Tümamiral Hayati Bilgiç, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kurumun, nakillerin gerçekleştirilebilmesi düşüncesince gelişigüzel çeşitli uygulayım donanıma cemaat olduğunu, akıbet teknolojik cihazlarla çalıştıklarını ve bilirkişi doktor ekibi bulunduğunu söyledi.Bugüne denli GATA içerisinde baş döndürücü ehemmiyetli ilmî çalışmalara imza atıldığını vurgulayan Bilgiç, bünyelerindeki Mikrocerrahi Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı'nda, nakillerin muvaffakiyet ile tamamlanabilmesi düşüncesince dünya içi ve dünya dışından baş döndürücü sayıda bilgi insanına mikrocerrahi eğitimleri verildiğini anlattı.'Kompozit nesiç nakli düşüncesince hazırız'Bilgiç, GATA haricinde üç üniversitenin hâlâ Sağlık Bakanlığı çeşidinden karma nesiç nakli dair ruhsatlandırıldığını anımsattı.

Merkezin altyapısının buna amade bulunduğunu bildiren Bilgiç, yıldırı alanında vurulan ve vaziyetleri derin mikrocerrahi ameliyat mucip gazilerin tamamı operasyonlarının GATA El Cerrahisi Bilim Dalında senelerdir başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Bilgiç, şunları kaydetti:'GATA yerine şu anda karma nesiç nakli düşüncesince hazırız. Bugün akla yatkın verici bulunduğunda el naklini gerçekleştirebilecek durumdayız. Bu sebeple Sağlık Bakanlığına dü gazimiz düşüncesince başvurma ettik. Uygun verici bulunduğunda el nakli düşüncesince hazırız. Eğer akla yatkın donörler çıkarsa bugünkü altyapımızla gelişigüzel çeşit nesiç naklini yapabilecek nitelikteyiz.'

GATA'da hoppadak gazilere değil çıplak vatandaşlara da ayrımsız hizmetin verildiğini anımsatan Bilgiç, 'Biz, bu imkanımızı çıplak yurttaşlarımıza da açarak er çıplak dahil, devletimizde her insana iane geçirmek düşüncesince hazırız' niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA