Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, böylece bankanın ilk dokuz ayındaki net kârı, 3 milyar 940 milyon liraya çıktı.

Açıklamada, "Garanti, 295 milyar 130 milyon lira aktif büyüklüğü ile ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 239 milyar 259 milyon liraya ulaştı. Banka’nın özkaynak kârlılığı yüzde 16.1, aktif kârlılığı ise yüzde 1.8 seviyelerine yükseldi" denildi.

Garanti Bankası Genel Müdür Fuat Erbil, "2016 yılının 3. Çeyreğinde, ülke olarak yaşadığımız olağanüstü durum ve zorlu koşullara rağmen, her zamanki gibi gücümüzü ülkenin geleceği ve daha ileri seviyelere ulaşması için kullanmaya devam ettik" dedi ve ekledi:

"Sağlam ve dengeli bilanço yapımız sayesinde gerek sermaye ve likidite, gerekse risk yönetimi ve aktif kalitesinde öncü göstergelerimizle, bu zorlu dönemin üstesinden başarıyla geldik. Genel olarak tüm alanlarda sektörün üzerinde büyüyerek, toplam 239 milyar TL’yi aşan nakdi ve gayri nakdi kredilerimizle ekonomiye desteğimizi artırarak sürdürdük. Konut, destek, taşıt kredilerinde pazar payı kazanmaya devam ettik. Tüketici kredilerinde lider pozisyonumuzu daha da güçlendirdik. KOBİ, ticari ve kurumsal bankacılık alanlarında müşterilerimize çözüm üretip; Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için önümüzdeki dönemde de altyapı ve enerji projelerine destek sağlamayı sürdüreceğiz."

Garanti’nin performansının uluslararası çevrelerden takdir gördüğünü belirten Erbil, “Garanti, Türkiye'de tüketicilere en fazla destek sağlayan özel banka olarak World Finance Magazine tarafından bir kez daha Türkiye’nin En İyi Bireysel Bankası seçildi" dedi ve şöyle devam etti:

"Dijital bankacılık alanında ise 20 yıldır aralıksız gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla, bugün sektörde öncü ve lider konumda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyanın önde gelen yönetim danışmanlığı şirketlerinden Accenture’ın hayata geçirdiği Dijitalleşme Endeksi çalışması kapsamında, Türkiye’nin En Dijital Şirketi seçildik. Daha pek çok alanda başarılarıyla Garanti’yi yükselten 20 bin mensubumuz sayesinde, bu yıl bir kez daha Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde Türkiye’den yer alan tek şirket olduk. Sürdürülebilirliği Garanti kültürüne entegre etmiş bir kurum olarak, bize inanan ve destekleyen tüm paydaşlarımıza değer katmak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: DHA