KİLİS

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, birlikte okulun bahçesinde meydana mevrut patlamayla ilgili, 'İlgili ekiplerle daima haberleşiyoruz. Bugün dişe diş yerine füzenin geldiği noktaya 54 top atışı yapıldı. Silahlı kuvvetlerimiz değme çeşitli tedarik ve önlemi almış durumda' dedi.

Tapsız, makamında düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, sonuç 3-4 gündür sınırdaki çatışmaların yoğunlaştığını söyledi.

Sınırın gayrı tarafında ÖSO-DAEŞ, muhalifler-PYD ortada çatışmalar yaşandığını, Rus uçaklarının ve koalisyon hükûmeti hükûmeti güçlerinin belirlenen bölgeleri bombaladığını, o sebepten dengelerin çoğunlukla değiştiğini anlatım fail Tapsız, 'Değişiklikler yaşanırken çatışmalar oluyor. Buna ilişkin yerine da devir kurnaz ayrımlı yerlere havan topu topu kabilinden mermiler düşebiliyor. İlimizde önceki kere okulların eş sahasına roket mermisi zedelenmek etti' sanarak konuştu.

Olay sonrasında, muvakkat odacı Ayşegül Polat'ın yaşamını kaybettiğini, dideban mektepli Gülten Canpolat ile birlikte öğretmenin yaralandığını tamlayan Tapsız, Canpolat'ın cerrahi müdahale edildiğini, dip görev ünitesindeki tedavisinin bitmeme ettiğini vurguladı. Tapsız, öğretmenin ise ayak tedavisi edildikten sonradan taburcu edildiğini dile getirdi.

'54 top atışı yapıldı'

Sınır birliklerinin teyakkuzda bulunduğunu aktaran Tapsız, 'İlgili ekiplerle daima haberleşiyoruz. Bugün dişe diş yerine füzenin geldiği noktaya 54 top atışı yapıldı. Silahlı kuvvetlerimiz değme çeşitli tedarik ve önlemi almış durumda' sanarak konuştu.

Daha sonradan matbuat çalışanlarının sorularını yanıt veren Tapsız, füzenin ne takım ve ne derece uzaklıktan atıldığıyla ilgilendiren istifham için şu şekilde bitmeme etti:

'Kimin çeşidinden atılmış olduğu konusu TSK'nın yanıt verebileceği sorular ancak bizim tahminimiz DAEŞ sahasından atılmış olduğu yönünde. Yaklaşık 20 kilometre mesafeden atılmış olduğu hesaplanıyor.'


Kaynak: AA