Hükümet, sosyal medya fenomeni Fuatavni’yi bulmak için kesenin ağzını açtı.  Hükümet, sosyal medya fenomeni Fuatavni’yi bulmak için 80 milyon TL kaynak ayırdı. AKP twitterde Fuat Avni’nin yanı sıra toplam bin dörtyüz hesabın bulunması için 80 milyon ödeme yapılacak

Ankara’da güvenlik kaynaklarına yakın kişilerin verdiği bilgilere göre Başbakanlık örtülü ödeneğinden Fuat Avni için özel bütçe ayrıldığı belirtiliyor.  İddialara göre MİT, İngiliz İstihbarat teşkilatı MI6’ya hizmet sunan bir İngiliz şirketi üzerinden ile irtibata geçti. Bu şirket ile sosyal medya fenomenlerinin adres ve kullanıcı bilgilerinin bulunması karşılığında 20 milyon sterline (80 milyon TL) anlaşma sağlandı.

Ödemenin bir kısmı aracı şirketin hesabına yatırıldı. Hesaplarının tespiti halinde de kalan kısmın ödeneceği taahhüdünde bulunuldu.

Başbakanlık ve güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, ödemeler Başbakanlık örtülü ödenekten yapıldı. Başçalan, Haramzadeler333, Fuatavni, Mekanizeler ve Acemusakları başta olmak üzere bin 400 twitter adresini yakın takibe aldı.

Bu kapsamda Başbakanlık bünyesinde MİT, TİB ve emniyet ekiplerinden oluşan 20 kişilik özel bir grup oluşturdu. Çalışma ekibi, bu adresleri yakın takibe aldı. Ancak yapılan incelemelerde bu adreslerle ilgili olarak somut bir IP adresine ulaşılamadı.

Tüm çabalarına rağmen Fuat Avni’ye ulaşamayan istihbarat yetkilileri seçim öncesinde maniplasyon haberleri yaparak Fuat Avni’nin Sümeyye Erdoğan’a suikast yaptıracağı yalanını uydurup beş gün havuz medyasından yayınlattı.  Havuz Medyasın’daki yalanları ortaya çıkınca rezi olan istihbarat birimleri, bu sefer çareyi İngilizler’le anlaşmakta buldu.

İngiliz İstihbaratına dış testek veren şirket ile temasa geçildi. İddilara göre  çerçevede MİT mensubu 3 kişi görevlendirdi. MİT’çiler İngiltere’de 3 farklı şirket üzerinden MI6 ile irtibata geçti. Seçim öncesinde bu şirket üzerinden Fuat Avni’yi bulup seçim malzemesi olarak kullanmak isteyen hükümet amacına ulaşamadı. Seçimlerden eli boş döndü.

Seçimden önce Fuat Avni’yi bulma tahhaüdünü yerine getiremeyen firmaya karşı Ankara’da homurtuların arttı. Dosyaya yakın bürokratların iddialarına göre Ankara’da birileri Fuat Avni’yi bulacağız diye devlet kasasından para tırtıklıyor.

Daha önce de Fuat Avni’yi bulmak için hacker olduğunu iddia eden bazı kişiler dernekler kurulmuş istihbarat birimleriyle irtibata geçmişlerdi. Ancak o girişimlerden de bir sonuç alınamadı…

Kaynak: yeniyon.com

 http://www.yeniyon.com/fuat-avniyi-bulana-80-milyon/