Twitter fenomeni Fuat Avni, aksi çıkması halinde @fuatavni efsanesini bitirecek bir iddia ortaya attı. Fuat Avni’ye göre, Bilal Erdoğan, yüklü miktarda para ve korumalarla birlikte İtalya’ya gitti.

Twitter fenomeni Fuat Avni, aksi çıkması halinde @fuatavni efsanesini bitirecek bir iddia ortaya attı. Fuat Avni’ye göre, Bilal Erdoğan, yüklü miktarda para ve korumalarla birlikte İtalya’ya gitti.

Fuat Avni, Bilal Erdoğan'ın yüklü miktarda para ve silahlı korumalarla İtalya'ya gittiğini iddia etti.

Twitter’da fenomen haline gelen Fuat Avni, yine bomba iddialarda bulundu. Fuat Avni, fenomenlik tarihinin en kritik iddiasını ortaya attı. İş gezesi için yurt dışına çıkmış olsa bile basının karşısına çıkıp "Buradayım" diyecek bir görüntü verse, Fuat Avni efsanesini bitirecek bir iddia olarak nitelendirildi.  Fuat Avni'nin iddiasına göre, Bilal Erdoğan’ın seçimlere kadar yurt dışında kalacağını öne sürdü.

Sürecin sonuna gelindiğini ifade eden Fuat Avni, Bilal Erdoğan’ın yüklü miktarda parayla İtalya’ya gönderildiğini iddia etti. Fuat Avni ayrıca, operasyonu Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’nun yürüttüğünü öne sürdü.

İşte Fuat Avni’nin o iddiaları…

“Sürecin sonuna yaklaştığını gören Y…, Bilal’in silahlı korumalar eşliğinde çok acele ‘sessizce’ yurt dışına çıkmasını istedi. Bilal ve beraberindeki yüklü para için rota İtalya. Y… operasyonu yönetmesi için en kirli adamı Feridun Sinirlioğlu’na görev verdi. Sinirlioğlu ‘en güvenilir adamım’ dediği Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin’i devreye soktu. Y… ise kime güveneceğini bilmiyor.

İtalya’nın yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle korumaların silahla girmesine izin verilmeyeceğini bildirmesi, İsrafsaray’ı karıştırdı. Y…, ‘Ne yapın edin bu problemi derhal çözün’ diye ortalığı ayağa kaldırdı. Sinirlioğlu sorunu hileyle çözmek zorunda kaldı.

İki korumanın Milano Başkonsolosluğu’na atandığı yalanı uyduruldu. İtalyan makamlarına konuyla ilgili yazı yazılarak, silah izni alındı. Bilal 27 Eylül’de İtalya’ya uçtu. Plan, İtalya’da uzun süre kalabileceği ve aileden bazılarını da yanına alabileceği şeklinde yapıldı. 

Bilal İtalya’da, İsviçre’deki ve diğer ülkelerdeki hesaplarla da ilgilenecek. Bilal’in yönetmesi gereken milyarlarca dolar var. Y…, çözüm süreciyle ilgili vatana ihanetten yargılanabileceğine ilişkin dosyayı okuduktan sonra dengesini tümden kaybetti.

Bilal’in yurtdışına çıkış kararının ardında bu korkular var. 1 Kasım sonrası kendisinin ve ailesinin yurtdışına kaçışı için plan hazır. Bilal’i seçimlere kadar İtalya’da tutmayı düşünüyorlar. Seçimin ardından çıkan tabloya göre dönüp dönmeyeceğini değerlendirecekler.

Bilal İsviçre sınırına yakın Como Gölü yakınında kalacak. İsviçreli bankacıların kolayca gidip gelebileceği gözlerden uzak bir yer. Sinirlioğlu ve Sezgin, Bilal’i olası başka bir ülkeye kaçış durumunda kendisine yardımcı olabilecek bazı Fransızlarla buluşturacaklar. Korkuları artık dizginlenemeyecek boyutlara ulaştı.

Aklınca önce paraları çıkaracak. Sonra da ailesi ve kendisi kaçacak. Bütün pis işleri organize eden Sinirlioğlu keyifli. Hem hiçbir şeye imza atmıyor hem de alacağı komisyonu hesaplıyor. Sinirlioğlu’nun  imzası olmasa da yaptıkları her şey resmi kurumlarca belgelendi. Zamanı gelince ekibiyle yargılanacak.

Y…’in iki kabusu var. Biri Fuat Avni, diğeri 1 Kasım seçimleri. Benim yüzümden kabuslar görüyor. Beni bulmak için gece yarılarında Hakan Fidan’ı İsrafsaray’a çağırıyor. Avaneler Hakan Fidan’a ‘Doğru yanlış, bul işte birini’ diyorlar. Bunalan Hakan Fidan nerdeyse ‘Fuat Avni benim’ diyecek. İnanacaklar diye korkuyor. Korkma, titre…”

Kaynak: Sözcü