Fuat Avni'nin Twitter'dan duyurduğu isimlerle ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan cevap gelmişti. İl Başkanı Tayfun İşbilen'in "Yayınlanan bazı isimlerin aslında görev almadıklarını gördük. Çok da itibar etmemek lazım" sözlerine Fuat Avni'den cevap geldi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı Bilişimden Sorumlu İl yönetim Kurulu Üyesi Tayfun İşbilen ve Basın Sözcüsü Elif Uluğ, Kağıthane'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda seçim güvenliği ile ilgili basın açıklaması yapmıştı.

Tayfun İşbilen bir basın mensubunun twitter fenomeni “fuatavni"a isimli kullanıcının geçtiğimiz günlerde seçimlerde hile yapacak isimleri verdiğini hatırlatması üzerine, İşbilen “Fuatavi isimli kullanıcının söylediği isimlerle ilgili gereken başvuruları yaptık ama çok da doğru olmadığını gördük. Yayınladığı bazı isimlerin aslında görev almadıklarını gördük. Çok da itibar etmemek lazım" dedi.


İşbilen'in bu açıklamaları sonrasında Fuat Avni Twitter'dan yeni bir açıklama yaptı.

"BEN YSK'DAN ALDIM DEMEDİM"

Fuat Avni CHP'den gelen tepkiye böyle cevap verdi...

1. Güzel insanlar, seçim hilesi yapacakların listesini YSK'dan aldığımı, YSK listesi olduğunu söylemedim.

2. Liste Ak-Hırsızlar listesi. Bazıları resmi görevli bir kısmı da partinin gayri resmi organizatör hırsızları.

3. Listeyi Ak-Hırsızlar çetesi başkanı Beşir Atalay Yezid'e sundu. Dosya Kaçak Saray'da ve listede daha binlerce Ak-Hırsız var.

4. Parti görevlileri, Oy ve Ötesi gönüllüleri sandıklara da oylara da sahip çıksın. Hırsızları deşifre etmek de benden.

5. Herkes mutlaka oy kullansın. Oylar sisteme girinceye kadar her safhada oylara sahip çıksın. AKP'nin bir oy dahi çalmasına fırsat vermesin...

Cumhuriyet

[Haber görseli]