RADİKAL – 17-25 Aralık operasyonlarından sonra çeşitli Twitter hesapları üzerinden paylaştığı bilgilerle bir ‘sosyal medya fenomeni’ haline gelen “Fuat Avni”, bugün bazı gazetelerde, kimliğinin deşifre edildiği iddialarının yer alması üzerine yine twitter hesabı üzerinden mesajlar paylaştı. Bugün üç gazetenin manşetinde yer alan ve “Fuat Avni hesabını kullanan kişinin Polis Akademisi’nin eski öğretim üyesi ve Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu olduğu” yönündeki haberleri alaya alan Fuat Avni, haberlerde kanıt olarak gösterilen ‘belge’lerin de teknik olarak hatalı olduğunu yazdı.

Akşam, Star ve Güneş gazetelerinin bugünkü manşetlerinde yer alan haberde Twitter'da Fuat Avni ismiyle, özellikle ‘paralel yapı’ya yönelik bazı operasyonları önceden haber vermesiyle dikkat çeken hesabın, eski emniyetçi ve Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu tarafından kullanıldığı iddia edilmişti. Haberlerde, bazı polislerle irtibatlı olan Uslu'nun operasyon bilgilerini sızdıran polislerin hesaplarına para yatırdığı ve terfi sözü verdiği ileri sürüldü. Haberlerde ayrıca Uslu'nun polislerle Twitter üzerinden direkt mesaj (DM) ile iletişim kurduğu da öne sürüldü.

İddiaların ardından Fuat Avni de tartışmalara neden olan hesabından açıklamalar yaptı. Uslu ile ‘bilgi sızdıran polisler’ arasındaki irtibatın kanıtı olarak gösterilen DM yazışmalarında 185 karakter (harf, noktalama işareti, sözcükler arası boşluk) kullanıldığına dikkat çeken Fuat Avni, DM yazışmalarının 140 karakterle sınırlı olmasına göndermede bulunarak, “Yakalandım dostlar. Sizin bu DM olmuş 185 karakter. Hakikaten sizde KARAKTER yokmuş" yazdı.