1. Yezid’in morali bozuk. Yanına yaklaşılmıyor. İsraf ve lüks bataklığına saplanmışken dinden imandan bahsetmesi kimseyi tatmin etmiyor.

2. Katıldığı mitinglerde son yılların en az kalabalığı toplanıyor. Her gün Davutoğlu’nun mitinglerinin de raporunu alıyor.

3. Akp mitinglerindeki katılımların düşük olması, her gelen ankette oyların biraz daha düştüğünü görmesi onu iyice çileden çıkarttı.

4. Avaneler, Yezid’e Cemaat’le ilgili olumlu bir gelişmeyi bildirdiğinde beti benzi atıyor. Çoğu zaman sinirinden sağa sola küfürler ediyor.

5. Cemaat’in bin okul projesini duyunca nefesi kesildi. Kaşlarından alnına doğru kıpkırmızı oldu. Bir şeyler söylüyor gibi çenesi titriyordu

6. Yezid’i hiç öyle görmemiştim. Uzun bir sessizlikten sonra, ‘Bitmeyecek, hepinizi toplasam adamın yanındaki bir kişi etmezsiniz’ dedi.

7. Hergün farklı bir sorun çıkıyor. Mehmet Görmez’in Habertürk’e çıkmasına da çok kızdı. ‘Kim buna izin verdi’ diye sordu.

8. Görmez’in, Davutoğlu’nun bilgisiyle programa katıldığı söylenince ‘Bunlar iyice kontrolden çıktı, ne yapmaya çalışıyorlar’ dedi.

9. ‘Mercedes’i iade edeceğim’ açıklamasını duyunca küfürler saydırdı. Doğru dürüst sorular sorun diye kanal aransa da iş işten geçmişti.

10. AKP operasyonlarının örtülü merkezi Habertürk büyük bir skandala imza atmış oldu. Davutoğlu’nun, Görmez’in açıklamasından haberi varmış

11. Yezid, Davutoğlu ve Görmez’in planlı hareket ettiğinden kuşkulanıyor. Görmez’in açıklamalarının telafi yollları aranıyor.

12. Davutoğlu’na güya diplomatik bir açıklama yaparak durumu toparlaması talimatı verildi.

13. Görmez’in işi artık çok zor. Sözde erdemlilik mesajı vereyim derken Yezid’in hedefi haline geldi. Koltuğunu kaybedebilir.

14. Görmez, yüz binlerce liraya restore ettirdiği lojmanın jakuzisinde, terapili masaj yaptırıp stres atar, artık.

15. Kirli ve haram parayla kurduğunuz saltanat başınıza yıkılacak. Kaybedenlerdensiniz.

http://egehalk.com/1761/fuat-avni-akpdeki-buyuk-krizi-yazdi/#_