Bakım onarım çalışmaları tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapalı şertileri bugün trafiğe açılacak


18 Haziran'da başlayan ve İstanbul trafiğini zaman zaman durma noktasına getiren Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsündeki bakım çalışmalarında sona gelindi.

24 saat 3 vardiya şeklinde sürdürülen çalışmalarda, 8 şeritli köprünün her etapta 2 şeridi trafiğe kapatılarak çalışmalar sürdürüldü. Tamamlanan bakım çalışmalarının ardından İstanbullular'ın trafik çilesi sona erecek.

Köprüdeki son çalışmaları yerinde denetleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Saat 13.00'dan beri köprü üzerinde olduğunu söyleyen Soluk, "Bugün(dün) ayın 21'i ve saat 17.20 itibariyle çalışmalarımız tamamlanmış durumda. Avrupa yakasına doğru olan asfaltlama çalışmaları 17.20 itibariyle bitti. Buradaki sıcaklık yaklaşık 240 derece civarında bu kendiliğinden ortam sıcaklığına ininceye kadar bekleyeceğiz. Yarın (bugün) öğleye kadar ortam sıcaklığıyla eş değer haline geldiğinde bu köprü üzerindeki bariyerlerimizi, borularımızı, elektrik kablolarımızı toplayacağız. Üzerimizde bulunduğumuz kesimin süpürmesi yapılıp, işaretlenmesi yapıldıktan sonra inşallah yarın (bugün) akşamüzeri trafiğe açacağız" dedi.

İHA