PARİS

Fransa'da son iki seçimde büyük hezimete uğrayan Sosyalist Partinin tarihi genel merkez binası, gazete ilanıyla satışa çıkarıldı.

Ekonomi gazetesi Les Echos'da yayınlanan ilanda, Paris'in Solferino sokağında bulunan 3 bin 389 metrekare genişliğindeki tarihi binanın satılık olduğu belirtildi.

Salı akşamı toplanan parti yönetimi, uzun süredir tartışılan satış ile ilgili nihai kararı almış, aynı zamanda partinin yüze yakın çalışanından 60'ının işine son verileceğini duyurmuştu.

"En az 5 milyon avro garanti gösterilecek"

İlanda, 6 Kasım'a kadar geçerli başvuruların titizlikle değerlendirileceği ve müşteri olabilmek için en az 5 milyon avro garanti gösterilmesi gerektiği bildirildi.

Sosyalist Partinin sembol isimlerinden eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand döneminde, 1981'de satın alınan ve Fransız solu açısından sembolik değere sahip genel merkez binasının, 50-60 milyon avroya satılabileceği kaydediliyor.

Seçim hezimetleri öncesi devlet yardımlarıyla yıllık 28 milyon avro olan parti bütçesinin, 8 milyon avroya düştüğüne dikkati çeken partinin mali işler sorumlusu Jean-François Debat, bunun da 5 yıllık dönemde 100 milyon avro civarında bir kayıp anlamına geldiğini aktarmıştı.

Parti yönetimi, daha önce satış iddialarını yalanlamış, "yeni bir sayfa açmak amacıyla parti genel merkezinin taşıma" fikrini ortaya atmıştı.

Muhabir: Ömer Aydın

Kaynak: AA