İSTANBUL

İstanbul'da planlı operasyonda, Fransız ressam Lazar Binenbaum'a ait toplanmış 5 milyon dolar tutarındaki 4 tablo ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2. Dünya Savaşı esnasında Moskova'dan kaçırılan ve akıbet namına İstanbul'a getirilen, Fransız ressam Binenbaum'un 1937'de meydana getirdiği ve 65x85, 50x60, 45x60 ve 45x65 santim ebatlarındaki 4 tablonun kaçakçılar çeşidinden geçmek istendiğini belirledi.

Tablolar düşüncesince kısaca 5 milyon dolar talip şüphelilerle ortak ay evvel müşteri az daha irtibata güzeşte polis, bu kişilerle Fatih'teki ortak restoranda görüştü. Tabloyu birlikte getirmeyen kaçakçılarla kesim özne çırçıplak polisler, tenzilat istedikleri kişilerle bire ortak ilçede ortak el farklı araya geldi. Şüphelilerle akıbet namına esbak devir irtibata güzeşte ekipler, teslimat düşüncesince TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkisinde karşılaşmak az daha anlaştı.

Tablolarla iltisak hesabına mevrut M.M.S, kimliklerini açıklanan polislerce gözaltına alınırken, 4 yapıta de el konuldu.

Polis ekipleri, tabloları satmaya etkin başka şüphelilerin de yakalanması düşüncesince düzentileme başlattı.

Üniversitede meydana getirilen araştırmalarda tabloların özgün bulunduğunun belirleme edilmiş olduğu belirtildi.

Muhabir: Halil Demir

Kaynak: AA