PARİS

Fransa'nın, baş döndürücü sayıda insan ve firmanın arsıulusal vergi kaçakçılığı, kişmiri dünyalık aklama, arsıulusal yaptırımları kırmak kabilinden amaçlarla Panama'da off-shore firmalar kurduğu ve kasacı hesapları bulunduğu yolundaki suçlamaların peşi sıra bu ülkeyi 'vergi cenneti' listesindeki ülkeler arasına alacağı açıklandı.

Maliye Bakanı Michel Sapin, 'Panama belgeleri'nden çıkan skandalın peşi sıra Fransa'nın bu ülkeyi, 'finans dalında teşrikimesai yapmayan ülkeler ve topraklar' listesine alacağını belirtti.

Meclis umumi kurulunda özellik ile ilgilendiren müşterek görüşme eden Sapin, Panama'da gayrikanuni işler eden Fransız vatandaşlarının ve şirketlerin, bu durumun sonuçlarına katlanacağı uyarısında bulundu.

Panama'ya, arsıulusal camiayı yanılttığı suçlamasını götüren Fransız bakan, 'Bu ülke, ehemmiyetli arsıulusal kurallara hürmet sergileme kapasitesi olduğuna inandırmıştı.' dedi.

Fransa'da, ülkenin en iri bankası Societe Generale özellikle peyda etmek neredeyse ehemmiyetli firmaların ve kişilerin Panama'da mevcut ahbaplık şirketi Mossack Fonseca aracığıyla off-shore şirketlerinin bulunduğu encam sürülüyor.

Muhabir: Rahmi Gündüz

Kaynak: AA