15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçmak isteyen FETÖ terör örgütü mensupları, gümrük kapılarında alınan tedbirler sonucu yakalanırken, örgüte ilişkin doküman ve belgeler de ele geçirildi. Ayrıca, şahısların beraberlerindeki nakitler de muhafaza altına alındı.  

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yakalananların fotoğraflarını paylaştı.Konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

ÖNLEMLER EN ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI

"Taşra birimleri konu ile ilgili uyarılarak örgütle irtibatlı kişi, eşya, döviz ve nakitlerin ülkemizden çıkışı konusunda alınan önlemlerin en üst düzeye çıkarılması sağlandı. FETÖ terör örgütü ile irtibatlı kişiler ve bunlara ait eşya ve maddi kaynakların yurtdışına kaçırılmaması için kara kapıları, deniz limanları ve havalimanlarında yoğun tedbirler alındı. Alınan önlemler neticesinde önemli yakalamalar da gerçekleştirildi.



Bu kapsamda yurtdışına kaçmaya çalışan FETÖ mensubu kişiler yakalanarak Emniyet birimlerine teslim edildi. Yine bu yapıyla alakası bulunan kişilere ait zati eşyalar, örgüte ilişkin doküman ve belgeler de yurtdışına kaçırılmak istenirken gümrüklerimizde ele geçirildi.



Ayrıca havalimanlarından ve gümrük kapılarından beraberinde yüksek miktarda nakit ile yurtdışına çıkmak isteyen ve bu örgütle irtibatı olduğu değerlendirilen kişiler yakalanarak beraberlerindeki nakitler muhafaza altına alındı."


Kaynak: HABER7.COM