Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, çalışanlarının, iş güvenliğine dikkat çekmek için çocuklarıyla birlikte çektiği filmin, Global Birincilik Ödülü'ne layık bulunduğunu belirterek, "Bu çok çok önemli bir ödül" dedi.

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bulunan Ford Otosan Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle Ford Otosan kendi bünyesindeki İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda başarılı personellerini ödüllendirdi. Törene Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Türk Metal-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yücel Yücel, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Ford Otosan yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Ford Otosan, Ford Motor Company tarafından da 'İş Sağlığı ve Güvenliği' ile ilgili de 3 ayrı dalda ödüllendirildi.

Yeniköy fabrikası çalışanlarının, iş güvenliğine dikkat çekmek için çocuklarıyla çektiği film, Global Birincilik Ödülü'ne layık bulundu.

Gölcük fabrikasında uygulanan 'Enerji kontrolü- Güç Kilitleme (ECPL) Eğitiminde Yeni Yaklaşım' çalışmaları ile de Avrupa Birincilik Ödülü geldi.

Ford işçilerinin servis aracıyla işe gelirken rastladıkları trafik kazasına müdahaleleri ise 'Hayat Kurtarma Ödülü'nü getirdi.

FORD OTOSAN 3.860 MİLYAR DOLARLA İHRACATTA BİRİNCİ

Kaliteli ve özverili çalışmalarıyla biriniciliği aldıklarını söyleyen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Dünyadaki tüm Ford Şirketleri içerisinde en çok takdir gören proje, Yeniköy fabrikası çalışanlarının, iş güvenliğine dikkat çekmek için çocuklarıyla çektiği film projesidir. Ford Otosan bugün 3.860 milyar dolar ihracatla Türkiye’nin birincisi oldu. Bu çok çok önemli bir başarıdır. Biz eskiden alışkanlığımızdan Tüpraş’ın arkasından ikinci olurduk. Bir aralar üçüncü pozisyonuna düşmüştük. Ancak yükselişimiz devam etti ve geçtiğimiz yıl itibariyle artık bir numara olduk. Bu sizlerin sayesinde. Sizlerin özverili ve kaliteli çalışmalarınız sayesinde olan bir başarı" dedi.

Başarıyla birlikte ödülün de geldiğini söyleyen Yenigün konuşmasını söyle sürdürdü:

"Biz işverenler olarak hepimizin 10 bin 500 kişinin iş yerinde çalışırken yemek yerken hatta evlerimize giderken servis otobüslerimiz dahil emniyetli bir şekilde ve herhangi bir problem yaşamadan geri dönmesi ve ailelerimize kavuşması için her bir gün yoğun çaba sarfediyoruz. Bugün Global Birincilik ödülüyle ilgili çalışma bunun çok güzel bir örneği. Niçin çok çok değerli? Çünkü çalışma sizlerin kendi çalışma ortamlarında içinizden geldiğiniz şekilde ürettiğiniz bir çalışmaydı. Sizler düşündünüz sizler hayata geçirdiniz. Müzik seçimi, oyuncular çalışanlarınımızın çocukları gerçekten çok çok önemli. Bu değer üzerine değer katan çalışmada dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun kabul görüyor demek ki. Aldığımız ödül de bunun en güzel göstergesi" dedi.

Kaynak: DHA