Kapalıçarşı'da dün kapanışta çeyrek altın 231,91 liradan gram ise 142,32 liradan alıcı buldu. Yatırımcılarının merak ettiği altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor.


Altın Fed beklentileri ile yükseldi

Altın fiyatları, petroldeki düşüşün ABD Merkez Bankası`nın faiz kararında etkili olabileceği beklentisi ile yükseldi.

Altın fiyatları, Petroldeki düşüşün daha zayıf bir enflasyon görünümüne yol açması ile birlikte, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarının hızının yavaşlayacağı beklentilerine bağlı olarak, yükselişini ikinci güne taşıdı.
 
Altının onsu yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,252.42 dolara çıktı. Metal Çarşamba günü yüzde 0.3 yükselmişti.
 
Petrol  fiyatları, ABD'de artan üretimin OPEC'in üretim kısıntılarının etkilerini gidereceği endişeleri ile düştü ve ayı piyasasına girdi.
 
National Australia Bank ekonomisti John Sharma, "operformansını iyileştirmesinin temel nedeni, Petrol  fiyatlarının 45 doların altına düşmesi," dedi ve "Bu durum hisse senedi piyasasını olumsuz etkiledi, yatırımcı beklentilerini zedeledi ve enflasyonun izleyeceği yol ve faiz görünümü konusunda soru işaretleri yarattı" şeklinde görüş bildirdi.
 
Bu hafta başında, New York Fed Başkanı William Dudley, sıkı işgücü piyasasının er ya da geç enflasyonu tetikleyeceğini söylerken, Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, para politikasını daha da sıkılaştırmadan önce, fiyat baskılarındaki yavaşlamanın geçici olduğunu görmek istediğini kaydetti.
 
Spot gümüş yüzde 0.9 yükselerek ons başına 16.6195 dolara çıkarken, platin yüzde 0.4 prim yaparak ons başına 932 dolara çıktı ve palladyum yüzde 0.1 kayıpla ons başına 889.26 dolara indi.

Kaynak: HABER7.COM