LONDRA

Uluslararası güven derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings küresel büyüme beklentisini yüzdelik 2,9'dan yüzdelik 2,5'e çektiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşunun “Küresel Ekonomik Görünüm” raporunda kaslı ekonomilere bağlı bu sene düşüncesince büyüme tahmininin yüzdelik 2,1'den yüzdelik 1,7'ye, gelişen ekonomilere bağlı tahminin ise yüzdelik 4,4'den yüzdelik 4'e çekilmiş olduğu belirtildi.

Öte taraftan küresel konuşu büyüme düşüncesince açıklık ayındaki raporda yüzdelik 2,9 bulunan 2016 yılı büyüme beklentisinin ise yüzdelik 2,5 seviyesine çekilmiş olduğu kaydedildi .

Bir esbak küresel konuşu manzara raporunu açıklık ayında açıklanan Fitch, aşağı taraflı revizyonların en baş döndürücü gelişen ekonomilerdeki mal üreticisi devletlere bağlı büyüme tahminlerinde yapıldığını belirtti.

Raporda şu ifadelere arazi verildi:

“Gelişmekte bulunan ekonomiler içindeki ayrışık yapıyı değerlendirmek gerekiyor. Gelişen devletler içinde Hindistan, Polonya, Türkiye ve Güney Kore şişman oranda kemiksiz mal ithalatçısı durumunda. Bu devletler mal fiyatlarındaki düşüşten yararlanmaya bitmeme ediyor.”

Rus ekonomisi bu yılda daralacak

Raporda 2016 yılı düşüncesince Rusya'ya bağlı büyüme tahminin 0,5'ten yüzdelik eksiklik 1,5'e, Brezilya'nın büyüme tahminin ise yüzdelik eksiklik 2,5'ten yüzdelik eksiklik 3,5'e çekilmiş olduğu belirtildi.

Fitch'in raporunda, “Rusya'da düşüt arsa yağı tutarları gelirleri azaltırken, konjonktürel finansal siyaset sıkılaştırmasına hastalık oluyor. Öte taraftan faziletkâr ürem oranları ve gelirdeki azalış, tüketimi baskılıyor” ifadesine arazi verildi.

Muhabir: Gökhan Kurtalan

Kaynak: AA