ANKARA

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdit bertaraf edilerek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı" sürüyor.

Harekatın 56. gününde muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Mare'nin doğusunda yer alan El Cabiriyah, Ak Burhan, Vash ve Ghuz’da büyük ölçüde kontrolü sağladı. DEAŞ ile düşük yoğunluklu çatışmalar devam ederken, yerleşim yerlerinde mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) temizliği yapılıyor.

2 muhalifin şehit olduğu 12 muhalifin ise yaralandığı çatışmalarda, destek sağlayan TSK unsurlarında herhangi bir zayiat yaşanmadı.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 150 yerleşim yerinde bin 240 kilometrekare alanda kontrol sağlandı. Gün içerisinde 88 DEAŞ hedefine atış yapılarak terör örgütü baskı altında tutuldu ve Özgür Suriye Ordusu’nun ileri harekatı desteklendi.

DEAŞ unsurlarına 11 hava harekatı

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Mazraat Al Uyun, Ghuz, Shudud ve Hacı Küşah’daki DEAŞ unsurlarına ait 2 savunma mevzisi, bir komuta kontrol merkezi ve bir cephanelik imha edildi.

Koalisyon güçleri tarafından ise Kar Kalbayn, Ghuz, Hassajik ve Tiltanah’da tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik yapılan 11 hava harekatı sonucunda 20 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi, 2 savunma mevzisi ile 3 araç imha edildi.

DEAŞ’tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri, harekatın başlangıcından bugüne kadar 31 mayın ve çoğu tuzaklanmış bin 186 EYP’yi etkisiz hale getirdi. 

Muhabir: Tanju Özkaya

Kaynak: AA