Kurbanlarını 'Av', kendisini 'Avcı' olarak gördüğü ifade edilen Hamdi Kayapınar, ilk cinayetinde 14 yaşındaki kardeşini boğarak öldürdü. Kayapınar, 1998 yılı Mart ve 2001 yılı Şubat ayı arasında 6 kişiyi daha öldürdü, 4 kişiyi de öldürmeye teşebbüs etti. Yakalanarak tutuklanan ve yargılandığı Kayseri'de 2002 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Hamdi Akpınar, Kayseri ve Sivas Kapalı cezaevlerinde tutulduktan sonra infaz yasalarından yararlandırılarak son olarak Ankara Yarı Açık Cezaevi'nde tutulmaya başlandı. 

Hakkında kesinleşmiş 169 yıl, 7 ay hapis cezası bulunan Hamdi Akpınar, geçen hafta günlük izinli olarak çıktığı yarı açık cezaevine dönmeyince, 'İzin ihlali' gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesi Aranan Suçlar Bürosu ekipleri firari seri katili, geçen hafta sonu Kayseri’nin Talas İlçesi'ndeki bir yakının evine giderken yakaladı. Hakkında arama kararı bulunan Hamdi Kayapınar, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak, Kayseri Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

HAMDİ KAYAPINAR KİMDİR? 

Kayseri'de, 6 kişiyi öldürdüğü, 4 kişiyi de yaralayan Hamdi Akpınar'a yargılandığı davalarda 2 kez ömür boyu hapis, bu kişilerin parasını gasp etmek suçundan 12.5 yıl, gasp amacıyla yaralamak suçundan da 2'şer kez 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklanan Hamdi Kayapınar'ın, ömür boyu hapis cezalarının 2'şer yılını hücrede geçirmesi hükme bağlandı. Hamdi Kayapınar, Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin'i öldürmekten, polis memuru İlhan Duruş ve Bedrettin Duvar'ı yaralamaktan yargılandı. 

Kayapınar'ın, 14 yaşındayken kıskançlık nedeniyle öz kardeşini iple boğarak öldürdüğü, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanarak tahliye edildiği ifade edildi.Kayapınar, seri cinayetlerin katil zanlısı olarak yakalandığında, polise verdiği ifade de, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini anlatmıştı. Kayapınar, öldürdüğü kişileri 'Av', gasp ettiği para ve eşyaları 'Av ganimeti' olarak gördüğünü anlatırken, kendisini de 'Avcı' diye tanımlamıştı.

Kaynak: DHA