RAMALLAH

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti Başkanı İsa Karaki, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail tarafından gözaltına alınan Filistinli Yasin es-Seradih'in ağır işkence sonucu şehit olduğunu söyledi.

Karaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu, Seradih'i bu sabah gözaltına aldı ve onu şiddetli bir şekilde darbetti. Seradih, gözaltında bulunduğu yerde vahşice ve öldürücü işkenceye maruz kaldı. Bu önceden planlanmış bir suçtur." dedi.

Karaki, Filistinli tutukluların tamamının gözaltına alınmaları sırasında uluslararası kanunlara aykırı bir şekilde işkenceye maruz kaldığını belirtti.

İsa Karaki ayrıca, Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nin, Seradih'in ölüm nedeninin tespiti amacıyla Tel Aviv'deki İsrail Adli Tıp Enstitüsü'nde yapılacak otopsiye katılmak için Filistin Adalet Bakanlığı ve Avukatlar Sendikası'yla iş birliği yaptığını ve bu yönde yasal işlemleri başlattığını dile getirdi.

Filistinli Yasin es-Seradih (33), bu sabah Batı Şeria'nın doğusunda yer alan Eriha kentindeki evinde gözaltına alınmasından saatler sonra şehit olmuştu.

Seradih'in ailesi, Filistin Esirler Cemiyeti'ne, çocuklarının hiçbir rahatsızlığının bulunmadığını ve gözaltına alındığı sırada darbedildiğini iletmişti.

İsrail yönetiminden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Muhabir: Qays Abu Samra, Ali Semerci

Kaynak: AA