Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na (TBB) seçilen Metin Feyzioğlu, Gezi Parkı eylemleri sürecinde öne çıkan isimlerden. 31 Mayıs sürecinin hemen arkasından ülkede yükselen tansiyonun düşürülmesi için “sağduyu” çağrısında bulunan isimlerdendi. Nitekim “devreye girmesini” istediği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüştü.

Tabii Feyzioğlu’nun “siyasi” bir kimliği de var, nitekim Barolar Birliği Başkanlığı öncesinde CHP Parti Meclisi üyesiydi. Yasal zorunluluk yoktu ama istifa etti. CHP’de olduğu dönemde, “ilerisi” için hedefinin CHP Genel Başkanlığı koltuğu olduğu yorumları kulislerde konuşuluyordu. Gezi Parkı eylemleri konusunda kendisiyle röportaj yapan arkadaşımız İlhan Taşcı, Feyzioğlu’na işte bu “yorumları, kulisleri
anımsatıp “Yerel seçimlerden sonra olası bir kurultayda, sizi genel başkan adayı olarak görebilir miyiz” diye sordu. Feyzioğlu, sözcükleri seçe seçe kullandı ve yorumu “okuyucuya” bırakan şu yanıtı verdi:
“Spekülasyonlar üzerine hiç yorum yapmam. 4 yıllığına TBB’ye seçildim. Amacım TBB’yi siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin yönlerini bulurken izleyecekleri kutupyıldızı yapmak. Kim olursa olsun, bir kitle partisinin genel başkanlığına adının toplumda geçmesinden onur duyar. Ben de duyarım. Ama bu, spekülasyonlara girmemize veya yeni spekülasyonların üretilmesini gerektirmez. Hedefim TBB’nin hukuka dair, toplumsal olaylara dair her konuda ne dediğinin herkes tarafından beklenir hale gelmesi. Benim kaygım bu. Sonrasını sonrası gösterir.”

Ayşe Sayın, Erdem Gül, Mahmut Lıcalı
[email protected]