Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL ( DHA ) Silivri Cezaevi'nde yatan Ergenekon sanıklarını ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaklaşık 6 saatlik ziyaretin ardından açıklama yaptı.

Feyzioğlu şunları söyledi: Yaklaşık 6 saattir içeride Ergenekon davasının tutuklularıyla birlikteydik. Başbuğ, Haberal, Balbay, Kerinçsiz, Perinçek ve diğerleri.. şunu söyleyeyim size yaklaşık 6 yıldır ince ince planlanan belli noktaya getirilen bu davanın mimarları yarın hükümlerini verecekler. Ama arkayı görüyorsunuz.

Millet adına hüküm verecek olanlar milletin davayı izlemesini istemiyorlar. Çünkü 6 yıldır planladıkları davada gerekçeli kararın mutlululuğunu huzurunu yaşayamayacaklar. Millet bunu davanın mimarlarının elinden aldı. Bir mahcubiyet içinde hüküm verecekler. Gizlilik kararı arkasında hüküm verilecek.Bizler verilecek kararın adil yargılanma ilkelerine baştan sona aykırı olduğu için hukuka uygun olacak konusunda umut beslemiyoruz. Ama milletin verdiği hükmü biliyoruz.



Millet davada yargılananları değil ama bu davanın mimarlarını tarihte belli bir yere koydu. Süreç devam ediyor daha da edecek. Hukuk tarihi bu davayı yazacak ama tarihte bu davanın mazlumları altın harflerle yazılırken bu davanın içinde müdafiler avukatlar tarihte altın harflerle yer bulurken, bu zulmün mimarlarını kimse hatırlamayacak.

Tıpkı Socratın yüzlerce yıl hatırlandığı gibi tıpkı Socratın ölüme mahkum edenlerin isimlerini kimsenin bilmediği gibi. Tek bir isim vardır. Zalim ismiyle anılırlar.