Gezi eylemleri sırasında dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden oldukları iddia edilen 8 kişinin yargılanmasına, Kayseri’de devam edildi. Duruşmaya katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Bu davadan pek çok ders çıkarılması gerektiğini ifade eden Feyzioğlu, şöyle devam etti: “Önce meslek adına çıkartacağım ders şu. Avukatları dışladığınızda adaletin üstü örtülüyor. Adaleti tecelli ettirecek en önemli unsurun başında avukatlar geliyor. Milletimizin huzurunda Eskişehir barosu nezdinde insan hakları savunma ekibine teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde defalarca silinmiş harddiskler altında gerçek görüntüler çıktı. Şu anda biz birer açılış konuşması yaptık duruşmada. Dediğimiz şu idi. Bu davada Ali İsmail için adalet istiyoruz. Bir numaralı talebimiz budur. Aynı zamanda binlerce namuslu hakim ve savcı içinde bu davada adalet istiyoruz. Çünkü Eskişehir’de başlayan ve apaçık örtbas edilmek için üstün gayretlere rağmen bu noktaya getirildi. Eskişehir üzerinden yapılanlar adaleti gölgelemiştir. Aynı zamanda aralarındaki suçluların ayıklanmasını talep eden polisler için de namuslu polislerimiz için de adalet istiyoruz. Bu suçlular ayıklanacak ki polis teşkilatı da aklansın. Örtbas ederek adalet olmaz.”

Feyzioğlu, duruşma salonunda bir kişide silah bulunduğu yönünde iddialar olduğunu hatırlatarak, “Bir silah bulunduğu iddiası var. Bu, çok ciddidir. Avukat arkadaşlarımızın gördüğünü söylediği ve benim de ciddi olarak önem verdiğim olaydır. Şahıs dışarı çıkartıldıktan sonra Kayseri valisi, telefon olduğu yönünde açıklama yapmış. Bu ne kadar doğru araştırılmalıdır. Müdahil avukatlara hakim yukarı bir noktaya oturup seyrederken üzerinde silah görüldüğü söyleniyor. Allah hepimizi korudu. Öyle ise arkadaşlar dikkatliler. Bunun üzerine gidilmelidir.” diye konuştu.

Yüzlerce polis şefinin çeşitli gerekçelerle yerinin değiştirildiği bir gündem yaşandığını hatırlatan Feyzioğlu, “Ama ‘Ali İsmail’i arkadaşları öldürmüştür, bizim üzerimize atmışlardır’ diyerek adaleti gölgelemeye çalışan valinin yerinde tutulmasını anlamamız mümkün değil. Valinin görevden alınmasını talep ediyoruz. Ali İsmail’in anısına, Türk milleti için talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin de duruşmanın Kayseri’ye alınmasına tepki gösterdi. Öztekin, Kayseri’deki mahkeme heyetinin tutumunun kendilerine adaletin tecelli etmesi noktasında da güven verdiğini dile getirdi.


haber01