Şengel ailesine destek için duruşmayı takip eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Uygulamada mahkemelerin bir hafifletici sebep yoksa sırf ’kravat taktı, takım elbise giydi, duruşmada boynunu 30 derece sola eğdi’ diye indirim yapmasını elbette doğru bulmayız" dedi.

FEYZİOĞLU'NDAN AVUKATLARA BÜYÜK ÖVGÜ

Duruşma sonrası Metin Feyzioğlu gözyaşı döken anne Songül Şengel’e sarılarak teselli etmeye çalıştı. Şengel ailesini savunan avukatlarla gurur duyduğuna işaret eden Metin Feyzioğlu, olayda hayatlarını kaybeden Burcu’ya ve babasına Allah’tan rahmet diledi. Erzurum’da dün sokak ortasında bir kadının daha katledildiğine dikkati çeken Metin Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Adeletin tecelli etmesini bekliyoruz ve takip ediyoruz. Biz niye buradayız? Songül annem çağırdı, dedi ki; ’Biz kendimizi yanlız hissediyoruz’, ’Seni görmek istiyorum yanımda dur’ dedi, ’baş üstüne’ dedim. Biz o nedenle Erzurum barosu olarak barolar birliği olarak buradayız. Yargının işleyişi hakkında da mutlu olduk. İnşallah adalet tecelli edecek. ’Adil yargılama yürüyor mu’ diye sorarsanız, ben adil yargılamanın yürüdüğünü kendi açımdan söyleyebilirim. Bu işin özüne de inmek lazım. Salt cezalarla bunu caydırmak mümkün değil. Ya da salt kanun değişiklikleri ile bunu önlemek mümkün değil. Elbette uygulamada mahkemelerin bir hafifletici sebep, başka gerekçe yoksa sırf ’kravat taktı, takım elbise giydi, duruşmada boynunu 30 derece sola eğdi’ diye indirim yapmasını da elbette doğru bulmayız." dedi. 

KADIN ERKEK KİMSENİN MÜLKİYETİNDE DEĞİL
Genel olarak söylüyorum bu dava özelinde söylemiyorum. Bu davada ne hüküm çıkar bilemem. Sadece şunu kimse unutmasın. Kadın, erkek kimsenin mülkiyetinde değil. Bu ülkede ilk anlamamız gereken bizler özgür bireyleriz. Kadın da özgür, erkek de özgür. Ne kadının mülkiyeti erkeğin, ne de erkeğin mülkiyeti kadının. Bütün bu olaylarda kadının bir erkek tarafından mülkiyet hakkı üzerinde sanki tesis edilmiş gibi olmasından kaynaklanıyor. Sokakta gördüm beğendim bana varmadın öl. İstedim varmadın, bana gelmedin öl. Boşanmak istedin ’hayır ben istemiyorum çünkü sen benim malımsın’ öl. Boşandın hayatını bundan sonra da benim mülkiyetimde yaşamak zorundasın öl. Böyle birşey kabul edilemez. Bizim Türkiye’de mücadele etmemiz gereken zihniyet budur. Ta kreş seviyesinden başlayarak doğru düzgün eğitim vermek zorundayız biz çocuklarımıza. Zorlu bir mücadele el ele verdiğimizde başaracağımıza inanıyorum."

Songül Şengel’in elinden öperek "Annem adalet tecelli edecek. Türk yargısına ve Türk avukatlarına güven" diyen Metin Feyzioğlu’na acılı anne de "İnşallah önce Allah’a sonra adalete güveniyorum" diye karşılık verdi.

NE OLMUŞTU?
Olay, 13 Ağustos 2015 günü merkez Aziziye İlçesi’ne bağlı Ilıca Mahallesi Mesire Sokak’taki 21 numaralı evde meydana geldi. Nişanlısı Burcu Şengel’i görmeye giden Ahmet Yavuz, iddiaya göre kendisi ile kaçmasını istedi. Burcu Şengel nişanlısının bu isteğini reddedince, zorla Ahmet Yavuz tarafından otomobile bindirildi.

Otomobilden kaçmayı başaran Burcu Şengel çığlık atarak yardım istedi. Bunun üzerine otomobilden bıçak alan Ahmet Yavuz, önce kızının çığlıklarına koşan kayınpederi Salih Şengel’i öldürdü. Ardından müdahale eden 61 yaşındaki anne Songül Şengel ile 58 yaşındaki komşuları Hayati Hıra’yı yaralayan Yavuz, eve girerek nişanlısı Burcu’yu da bıçaklayarak öldürdü.

Otomobilde bekleyen kuzeni Ömer Yavuz ile birlikte kaçan Ahmet Yavuz, kısa sürede yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Cumhuriyet savcısı Nusret Onur Akpek, markette kasaplık yapan Ahmet Yavuz hakkında 2 kez ömür boyu  ile 10 yıla kadar hapis, kuzeni Ömer Yavuz hakkında ise ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Erzurum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada duruşma savcısı Zehra Dönmez Yüksel ise mahkemeye sunduğu mütalaada kuzen Ömer Yavuz’un beraatini, Ahmet Yavuz’un da 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsini istedi.

12 NİSAN'A ERTELENDİ
1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen üçüncü celsede tutuklu sanık Ahmet Yavuz, tutuksuz sanık kuzeni Ömer Yavuz, Burcu Şengel’in annesi Songül Şengel ağabeyi Suat Şengel hazır bulundu. Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına Şengel ailesini Avukat Bilge Mutlu Bilge ile Avukat Ebru Arslan ve dosyaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Pelin Konur savundu.
Geniş güvenlik önleminin alındığı mahkemede Şengel ailesine destek için gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Erzurum Baro Başkanı Av. Talat Göğebakan de duruşmayı izledi. Duruşma karar verilmesi için 12 Nisan’a ertelendi.
haberahali