Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 7 Haziran seçim sonuçlarını CHP açısından başarısızlık olarak nitelendirerek, CHP'yi kurultaya çağırdı.

Feyzioğlu yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçim sonuçlarını "Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan döneminin kapanması" olarak nitelendirdi, ancak bu durumun CHP'nin "başarısızlık sebeplerinin sorgulanmasına  engel olmadığın" bildirdi.

CHP'nin, AKP'deki büyük düşüşe rağmen ne oy oranını, ne de milletvekili sayısını arttıramadığına, aksine gerileme yaşandığına dikkat çeken Feyzioğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanı ve Parti Meclisi, hiç kuşku duymadığımız ilkeli duruşlarının gereğini yapmalı; seçim sonuçlarının, koalisyon konusunun ve Partiyi iktidara taşıyacak ilkelerin görüşüleceği, delegenin Partinin gidişine yön vereceği ve seçimli Büyük Kurultayı derhal toplamalıdır" dedi.
Feyzioğlu, açıklamasında şöyle dedi:

"KILIÇDAROĞLU ÇOK ÇALIŞMIŞ OLMASINA RAĞMEN..."

"Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu'nun hiç kimsenin inkar edemeyeceği kadar çok çalışmış olmasına, dudak uçuklatan maliyetlere ulaşmış reklam kampanyalarına ve uzun yıllardır görülmemiş kapsamdaki basın desteğine rağmen ortaya çıkan bu başarısızlığın sebebi, sadece CHP'nin değil, Türkiye'nin geleceği açısından sorgulanmalıdır. Şöyle ki, Türkiye merkez sağ alternatifinden yoksun kaldığında AKP nasıl radikalleşmiş ise, HDP de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin eridiği bir ortamda hem solu temsil etmeye başlayacak, hem de giderek radikalleşecektir.
Cumhurbaşkanlığı seçimi hezimeti tartışılmadan, göstermelik bir kurultayla yola devam edilmesinin sonucunda, genel seçim hezimeti gelmiştir. CHP'nin, kuruluş felsefesine gönül vermiş, kuruluş ilkelerini 21. yüzyılın ihtiyaçlarına göre yorumlayarak hayata geçirmeye kararlı, güven veren bir kadro tarafından yönetilmemesi durumunda, bırakınız iktidar alternatifi olmayı, ilk genel seçimde ana muhalefet partisi olma niteliğini kaybedeceği aşikardır."

"KOALİSYON ORTAĞI OLMA İHTİMALİ, BAŞARISIZ SONUCU DEĞİŞTİRMEZ..."

CHP'nin koalisyon ortağı olma ihtimalinin, partinin 7 Haziran seçimlerindeki başarısız sonucunu değiştirmeyeceğini söyleyen Feyzioğlu, "Bu açıklamalarımız, Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir şartta koalisyona girmesini istemediğimiz anlamına gelmemelidir. Elbette, Cumhuriyet Halk Partisi koalisyon ortağı olabilir. Elbette Türkiye hükümetsiz kalmamalıdır. Açıkça ve doğrudan söylediğimiz şudur: Diğer siyasi partilerle koalisyon görüşmesi yapılacak olsa bile, bunu yapacak parti temsilcileri, geçici koalisyon hevesi içinde olanlar değil, CHP'yi tek başına iktidara taşıyacak, güvenilir, ilkeli, tabanı temsil eden ve en üst organ olan Kurultaydan güvenoyu almış ve yine Genel Kurul tarafından koalisyon şartları konusunda talimatlandırılmış kadrolar olmalıdır" dedi.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29242377.asp