Amasya Barosu tarafından meslekte 25 ve 40 yılını doldurmuş avukatlara plaketleri düzenlenen törenle Metin Feyzioğlu tarafından verildi. Tören öncesinde bir basın mensubunun MHP'nin kongre sürecini nasıl değerlendirdiğini sorusuna Metin Feyzioğlu şu yanıtı verdi:"Yargıtay’ın kapısına Mayıs'ta bir ara karar veririz diye bir yazı asıp işte üç sayfalık bir kararı halen temyizen tetkik edip bitirmemesini biz anlamıyoruz. İşin esasına giremeyiz.
Ama bildiğimiz şu Yargıtay’ın elinde toplumda milyonlarca insanı ilgilendiren bir dosya var. Kamu yararı bu dosyanın öncelikli görülmesini emrediyor. Bunda hiçbir tartışma yok. Dosya dediğiniz üç sayfalık bir karar, gerçekten üç sayfalık bir karar. Bunun dışında da çokta incelenecek bir tarafı yok, sayıları karşılaştıracak. Kararı verecek."

TOSYA VE GEMEREK'TE YANLIŞLIK VAR

Tosya ve Gemerek’teki mahkemelerin verdiği kararları da değerlendiren Feyzioğlu, "Onlar Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na aykırı. Bir dava açıldıysa eğer, yürümekte ise davanın açıldığı mahkeme dışındaki mahkemelerin tedbir kararı vermesi mümkün değil, dolayısıyla orada yanlışlık var.
Yargıtay’ın burada bir an önce bu kararı vermesi lazım. Aslında Kurultaya götürecek çağrı heyetinin kurultay için verdiği tarihten önce bu kararı Yargıtay’ın vermesi gerekirdi" dedi. TBB Başkanı Feyzioğlu sözlerine şöyle devam etti:"O heyet bir oteli adres göstermiş gün belirtmemiş, yer belirtmemiş gelen gelir orada toplanılır. Ondan sonra denir ki onu saymıyoruz.
Ama bir otele girmeyi, toplanmayı Valilik kararı ile yasaklamak doğru değil, orada yapılan kongreyi saymıyoruz denir. Tüzük değişimi denir. Bunların her birinin hukuk içerisinde yolları var. Yargıtay Başsavcılığına gönderecekler zaten tüzüğü, Başsavcılık o zaman diyebilir ki yok hayır bu kurultay toplanmaması lazım. Dolayısıyla toplanan bir kurultay değil, bir topluluktur. Ve aldığı kararda da tüzüğü değiştirmemiş veya değiştirmiş der.
Ama buraya Valiliğin ve Bakanlığın müdahil olması yargıya güvenin biraz daha sorgulanmasına sebebiyet verdi. Tabi bütün bunların başında da maalesef Yargıtay’ın bu işi geciktirmesi var. Yargıtay’ın olumlu ya da olumsuz bir karar vermesi gerekirken uzatması, tedirginliğe ve sorulara yol açıyor."Konuşmanın ardından Metin Feyzioğlu, tarafından Avukatlık mesleğinde 25 ve 40’ıncı yılını dolduran avukatlara plaketleri verildi.
Törene Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler, Türkiye Barolar Birliği Başdanışmanı Zafer Köken, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Adalet Komisyonu Başkanı Cem Boztaş, Çorum, Tokat ve Giresun Barolarının başkanları ve avukatlar katıldı.

Kaynak: DHA